Εμβολιασμός

Κορωνοϊός - 4η δόση: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών αύριο 23/6 - Σκέψεις για «πράσινο φως» στους άνω των 50 ετών

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου η επιτροπή εμβολιασμών για το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης και σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Ανοιχτό  είναι το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν προαιρετικά την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και οι πολίτες που είναι κάτω των εξήντα, μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση με τον κορωνοιό παρά την αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι οι σκληροί δείκτες όπως οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς, κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Αναφορικά με το εάν άρθηκαν νωρίτερα τα μετρά ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι “είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα”.

Σχετικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σημαντικά τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο βελτιωμένο εμβόλιο αλλά δεν θα πρόκειται ακόμα για ένα ενιαίο εμβόλιο για παράδειγμα κορωνοϊού και γρίπης, δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως