Site icon Cityportal.gr

Κορωνοϊός: Επαφές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με μητροπολίτες

Επαφές με μητροπολίτες πραγματοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), προκειμένου να δοθεί μέσα από τις εκκλησίες μήνυμα υπέρ της ασφάλειας των εμβολιασμών, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ των παρελάσεων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ήδη έχει συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον μητροπολίτη Καλαμαριάς και σήμερα 21/10 με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις και με άλλους μητροπολίτες.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας, την οποία εδώ και καιρό καταβάλλουμε, για να μεταπείσουμε και να δώσουμε ένα επιστημονικό στίγμα και να ξεφύγουμε από το σκοταδισμό σχετικά με τα εμβόλια, απέστειλε και μια επιστολή συνάντησης με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την Εκκλησία, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου και διαμέσου των ιερών ναών να εκπέμψουμε ως Ιατρικός Σύλλογος ένα μήνυμα για την ασφάλεια των εμβολιασμών» σημείωσε ο κ. Νίτσας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις ο κ Νίτσας είπε: «Παρελάσεις κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν. Δεν μπορεί να μη γίνουν, καθότι καθημερινά γίνονται παρελάσεις διαφόρων ομάδων πολιτών είτε διαμαρτυρομένων είτε οτιδήποτε άλλο στην πόλη μας και γενικώς στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων και της μάσκας. Και νομίζω ότι, αν προσέξουμε όλοι, δεν θα ξαναζήσουμε στη Θεσσαλονίκη ό,τι ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά με όλα αυτά τα οποία έγιναν και τα επακόλουθά τους, που είδαμε στα νοσοκομεία μας».

Παράλληλα ο κ. Νίτσας ανέφερε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη δεν μειώνεται.

«Έχουμε αυξητική τάση εδώ και ενάμιση μήνα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, προκειμένου τα νοσοκομεία να μην μετατραπούν σε νοσοκομεία μίας νόσου» σημείωσε και ανέφερε ότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και οι πολίτες που στην πλειονότητά τους εμβολιάστηκαν θέλουν να ξεφύγουμε από την πανδημία και ότι «ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι ο εμβολιασμός».

Exit mobile version