Κορωνοϊός: Kαταγγελία για εξώδικη απόλυση σε εργαζόμενο επειδή ζήτησε να τηρηθούν όσα προβλέπονται

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κάνει καταγγελία για εξώδικη απόλυση σε εργαζόμενο επειδή ζήτησε να τηρηθούν όσα προβλέπονται για όσους νοσούν από covid.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η καταγγελία:

Συνάδελφος στα market in έλαβε εξώδικη απόλυση γιατί ζήτησε από την εργοδοσία να τηρηθούν όσα προβλέπονται για τους εργαζόμενους που νοσούν από covid!

Η συγκεκριμένη αλυσίδα super markets που δεν είναι και η μόνη, σε δεκάδες συναδέλφους που νόσησαν από κορωνοϊό αντί να τους δηλώνει θετικά κρούσματα υπάγοντας τους σε καθεστώς ασθένειας όπως προβλέπεται, τους δηλώνει ως “προληπτική καραντίνα” απαιτώντας μετά την επιστροφή τους στη δουλειά και σε χρόνο που αυτή θα επιλέξει, να αναπληρώσουν με επιπλέον 1 ώρα εργασίας ημερησίως τις μισές από τις μέρες που έλειπαν όπως ορίζεται εκδικητικά στην παρ.1, αρθ.15 του ο ν.4722/2020!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα super markets δεν φτάνει που εδώ και 1,5 χρόνο είναι εκτεθειμένοι στα υγειονομικά πρωτοκόλλα λάστιχο της εργοδοσίας, που έχουν λιώσει στη δουλειά, που είναι αντιμέτωποι με μια δαιδαλώδη γραφειοκρατία σε περίπτωση που αρρωστήσουν και χρειαστεί να πάρουν αναρρωτική άδεια, που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για διαγνωστικά τεστ και εξετάσεις, τώρα είναι αντιμέτωποι και με την απόλυση αν δεν συναινέσουν με την εργοδοτική ασυδοσία.

Αυτή την ασυδοσία έρχεται να ενισχύσει και να επεκτείνει και ο νόμος – έκτρωμα που στις 16 Ιουνίου ψηφίστηκε στην Βουλή με τον φερετζέ της προόδου και του εκσυγχρονισμού.

Δεν θα τους περάσει! Δεν αποδεχόμαστε τους όρους σύγχρονης δουλείας που θέλουν να μας επιβάλουν.

Απαιτούμε να γυρίσει στην δουλειά του ο συνάδελφος. Κανένας εργαζόμενος που νόσησε ή μπήκε σε προληπτική καραντίνα λόγω covid να μην υποχρεώνεται σε αναπλήρωση ωρών εργασίας. Δεν χρωστάμε τίποτα στην εργοδοσία αντιθέτως αυτή μας χρεωστάει όλα όσα στερούμαστε για να εξασφαλίζει κέρδη.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, συλλογικά να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε εργασιακό χώρο.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως