Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για την παραλλαγή Όμικρον

Συναγερμό σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού την οποία ο ΠΟΥ ονόμασε Όμικρον και την χαρακτήρισε ως ανησυχητική.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την παραλλαγή ως την πιο ανησυχητική που έχουν δει έως σήμερα καθώς περιέχει πολλές μεταλλάξεις, που δεν την κάνουν μόνο πιο μεταδοτική αλλά ίσως και να τη βοηθούν να προσβάλλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν να αναστείλουν τα ταξίδια από επτά χώρες της νότιας Αφρικής. Η μια μετά την άλλη οι χώρες ακολουθούν φοβούμενες την εξάπλωση της παραλλαγής.

Τουλάχιστον 85 κρούσματα βρέθηκαν ανάμεσα στους 600 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική προς το Άμστερνταμ που έφτασαν πριν από λίγες ώρες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται ενώ τα κρούσματα μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Σίπχολ. Οι πτήσεις απαγορεύτηκαν όμως τα δύο αεροπλάνα βρίσκονται ήδη στον αέρα.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια αντέδρασαν άμεσα. Η Pfizer ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσαρμόσει το σκεύασμα της αν χρειαστεί εντός 100 ημερών ενώ η Moderna προτίθεται να αναπτύξει σύντομα εμβόλιο για μια αναμνηστική δόση που θα δρα κατά της παραλλαγής. Ανάλογες δήλωσες έκαναν η AstraZeneca και η Johnson & Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραλλαγή Μποτσουάνα: Αυτά είναι τα μέτρα περιορισμού για 9 χώρες της Αφρικής

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως