Κορωνοϊός - 279.000 νεκροί και πάνω από 4 εκατομμύρια κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός - 279.000 νεκροί και πάνω από 4 εκατομμύρια κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Ταστοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins μιλάνε για πάνω από τέσσερα εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού σε όλο τον κόσμο.  Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων έχει επίσης ξεπεράσει τους 279.000. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο με πάνω από το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και το ένα τρίτο των θανάτων.   
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός των λοιμώξεων είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς τα χαμηλά ποσοστά διενέργειας τεστ σε πολλές χώρες επηρεάζουν τα δεδομένα.   

Τα θύματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση συνεχίζουν να μειώνονται σε ορισμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, αλλά υπάρχει ανησυχία ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε «δεύτερο κύμα» μολύνσεων.   

Ένας ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η πανδημία ήταν μια «μεγάλη δοκιμασία» που είχε εκθέσει τις αδυναμίες στο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας. Η σπάνια παραδοχή, από τον διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Li Bin, έρχεται μετά από συνεχείς κριτικές στο εξωτερικό για την αντίδραση της Κίνας. 

Οι δέκα χώρες με τους περισσότερους νεκρούς   
78.794 θάνατοι – ΗΠΑ
31.662 θάνατοι – Ηνωμένο Βασίλειο
30.395 θάνατοι – Ιταλία
26.478 θάνατοι – Ισπανία
26.313 θάνατοι- Γαλλία
10.656 θάνατοι – Βραζιλία
8.581 θάνατοι – Βέλγιο
7.549 θάνατοι – Γερμανία
6.589 θάνατοι – Ιράν
5.441 θάνατοι – Ολλανδία 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως