Κορωνοϊός: Αναλυτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Κορωνοϊός: Αναλυτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Τα σχολεία προετοιμάζονται για να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει αναλυτικές οδηγίες για όλα τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται μέσα κι έξω από τις αίθουσες για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.
 
Σκοπός των οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών και των οικογενειών τους) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
 
«Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία. Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων», τονίζει ο ΕΟΔΥ.
 
Ποια θεωρούνται ύποπτα συμπτώματα
Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ περιγράφονται και τα συμπτώματα που αν παρατηρηθούν σε παιδιά θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.
Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:
 
Δυσκολία στην αναπνοή
Μυαλγίες
Ρίγος
Πονοκέφαλος
Δυσκαταποσία
Ρινική καταρροή/συμφόρηση
Ναυτία / εμετός
Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις
Για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα νηπιαγωγεία, πατήστε ΕΔΩ
 
Για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα δημοτικά, πατήστε ΕΔΩ
 
Για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα γυμνάσια και λύκεια, πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως