{ Διεθνή }

Κορωνοϊός: Η προσευχή του Πάπα στην άδεια πλατεία Αγίου Πέτρου

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας»


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Η προσευχή του Πάπα στην άδεια πλατεία Αγίου ΠέτρουΗ προσευχή του Πάπα στην άδεια πλατεία Αγίου Πέτρου

H εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου όπου προσεύχεται μόνος του ώστε η ανθρωπότητα να ξεπεράσει την πανδημία, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Ο Ποντίφικας βρίσκεται σε μία εντελώς άδεια πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό και στέλνει τις ευλογίες του. Η εικόνα του μοναχικού Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σοκάρει καθώς συνήθως η πόλη του Βατικανό είναι συνωστισμένη.
«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», υπογράμμισε ο ποντίφικας.
Παράλληλα, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί». «Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».
«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε ο Ποντίφικας.


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ