{ Υγεία }

Κορωνοϊός και Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη: Πως αποτιμάται η κατάσταση στην Ιταλία;


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κορωνοϊός και Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη: Πως αποτιμάται η κατάσταση στην Ιταλία;Πως αποτιμάται η κατάσταση στην Ιταλία και η απουσία της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Το ζήτημα του μεγάλου ελλείμματος ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ανέδειξε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ TV μιλώντας με τη Χριστίνα Τσόρμπα, ο επικεφαλής του τμήματος Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ (Envelab), καθηγητής χημικών μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης ο οποίος διδάσκει και στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στην Πάβια, κοντά στο Μιλάνο, μίλησε για τους συνεργάτες του εκεί οι οποίοι βιώνουν μια κατάσταση πραγματικά δραματική, εκφράζοντας το θυμό του επειδή η Ιταλία έχει ''αφεθεί στη μοίρα της''.  «Επειδή έχω εργαστεί πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νιώθω θυμωμένος γιατί στην ουσία η Ιταλία, η κόκκινη ζώνη της Ευρώπης , έχει αφεθεί στη μοίρα της. Δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα που να έχει δώσει στην πραγματικότητα βοήθεια για να αντιμετωπίσει η Ιταλία τον πόλεμο».
«Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από αυτή την κατάσταση τουλάχιστον ως πολιτικές οντότητες, είναι ότι το θέμα της Δημόσιας Υγείας  θα πρέπει να είναι κοινωνικό κεκτημένο για όλους τους ευρωπαίους και η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη  θα πρέπει να εκφράζεται αντίστοιχα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
 
Marco Della Puppa :  Βοήθεια από Κίνα, Κούβα και Ρωσία.
Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Marco Della Puppa. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η Ιταλία σήμερα πρέπει να είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες χώρες. Ο ιός ήλθε στη χώρα μας χωρίς να ξέρουμε για το τί ακριβώς επρόκειτο. Αργήσαμε να πάρουμε αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και η Ευρώπη καθυστέρησε να λάβει μέτρα υποστήριξης προς τη χώρα. Στην Ιταλία ήρθαν γιατροί από την Κίνα, την Κούβα και τη Ρωσία. Από χώρες εκτός Ε.Ε
Η οικονομική αποτίμηση μέχρι τώρα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 52 δις ευρώ απώλεια κερδών. Τα 24 από αυτά είναι στο χώρο των ξενοδοχείων και της εστίασης, τα 16 στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των  μέσων μεταφοράς και τα 7 δις εντοπίζονται στον χώρο της μόδας.   
Όλη η συνέντευξη Marco Della Pupa
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ