{ Υγεία }

Κορωνοϊος - Κρούσμα σε μαθητή του ΓΕΛ των Νέων Μουδανιών - σε καραντίνα οι μαθητές

Ο δήμαρχος της Νέας Προποντίδας ανακοίνωσε νωρίτερα την ύπαρξη κρούσματος σε σχολείο των Μουδανιών


Κατηγορίες: Covid-19

Κορωνοϊος -  Κρούσμα σε μαθητή του ΓΕΛ των Νέων Μουδανιών - σε καραντίνα οι μαθητέςΝέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή ΓΕΛ των Νέων Μουδανιών, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Νέας Προποντίδας, κ. Μανώλη Καρρά

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης  Καρράς ανάρτησε νωρίτερα στο Facebook ανακοίνωση, όπου αναφέρεται στην ύπαρξη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών.
 
Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών τίθενται σε καραντίνα από σήμερα και για μία εβδομάδα οι μαθητές του Β4 και της Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης Β2. Επίσης, σε καραντίνα τίθενται οι καθηγητές που δίδαξαν στα συγκεκριμένα τμήματα την περασμένη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, τελευταία ημέρα που πήγε στο σχολείο ο συγκεκριμένος μαθητής. Έκτοτε δεν ξαναπήγε και χθες βράδυ βγήκε θετικό το τεστ, που έγινε για τον ιό.
 
Η διευθύντρια του σχολείου και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσε αμέσως σε ισχύ τα όσα προαναφέρθηκαν και είναι αυτά, που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολείο. Τα παιδιά και οι οικογένειες τους έχουν ήδη ενημερωθεί για την αυξημένη προσοχή, που πρέπει να επιδείξουν, όπως και κάθε άλλο παιδί, που ενδεχόμενα είχε έρθει σε επαφή με παιδιά από τα συγκεκριμένα τμήματα.
 
«Είμαστε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου και θα κάνουμε ό, τι πρέπει να γίνει και ό, τι συστήνουν οι ειδικοί. Δε χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και προσοχή. Αύριο, θα πραγματοποιήσουμε απολύμανση στο σχολείο, ώστε να καταστήσουμε τον χώρο απόλυτα ασφαλή. Τέλος, εύχομαι περαστικά στον μαθητή και παρακαλώ να αποφευχθεί η στοχοποίηση του ιδίου και της οικογένειάς του. Είναι κάτι, που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ