Κορωνοϊός: Μέτρα στην Αττική. Τι εισηγούνται οι λοιμοξιολόγοι. Οι προτάσεις εν όψει των σημερινών (15/9) ανακοινώσεων.

Κορωνοϊός: Μέτρα στην Αττική. Τι εισηγούνται οι λοιμοξιολόγοι. Οι προτάσεις εν όψει των σημερινών (15/9) ανακοινώσεων.

Κατά τη χθεσινή 14/9 τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων να καταρτιστεί ένας κατάλογος μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή και γενικό επίπεδο εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  εξετάστηκαν μέτρα περιοριστικού αλλά και προληπτικού χαρακτήρα, όπως κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, μείωση του ανώτατου αριθμού των παριστάμενων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, κηδείες, βαφτίσεις κ.ά.) από 50 που είναι σήμερα σε 20, μείωση του αριθμού των πελατών στα τραπέζια και η περαιτέρω συρρίκνωση του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.). 

Οι ειδικοί προτείνουν την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε περιπτώσεις συνωστισμού και την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριους χώρους όπως οι λαϊκές αγορές, στις οποίες θα πρέπει να ισχύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων. Επιπλέον, στις προτάσεις των επιστημόνων είναι η αναστολή για 15 ημέρες της διενέργειας υπαίθριων εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό παρισταμένων (συναυλίες, ανοιχτά θέατρα).  

Σημειώνεται ότι από τα χθεσινά 180 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα 102 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 23 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα».

Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν τελικά, αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση σήμερα και θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως