{ Διεθνή }

Κορωνοϊός: Πρόταση να κλείσουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα για 30 μέρες από την Φον Ντερ Λάιεν


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κορωνοϊός: Πρόταση να κλείσουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα για 30 μέρες από την Φον Ντερ ΛάιενΗ Κομισιόν μέσω της Προέδρου της, εισηγείταια απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς λόγω κορωνοϊού.

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
 
Φον Ντερ Λάιεν: Όλα τα κράτη - μέλη να επιβάλουν ελέγχους
«Πρότεινα στους αρχηγούς των κρατών μελών να εφαρμόσουν προσωρινούς ελέγχους στην μη ουσιαστική ταξιδιωτική δραστηριότητα προς την ΕΕ. Θα είναι μόνο για 30 μέρες, αλλά μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί», είπε πριν από λίγο σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα στο twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με τις εξελίξεις στον κορονοϊό. «Λιγότερα ταξίδια, περισσότερες πιθανότητες να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», λέει η Φον Ντερ Λάιεν,σημειώνοντας πως υπάρχουν εξαιρέσεις όπως το ιατρικό προσωπικό και οι οικογένειες που ζουν χρόνια στην ΕΕ. 
Αυτό καλύπτει την περιοχή «ΕΕ +», επομένως όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από την Ιρλανδία συν τις 4 συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (δηλαδή συνολικά 30 κράτη). Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεσμεύονται από την Κοινή Περιοχή Ταξιδιών τους, ενθαρρύνονται να ευθυγραμμιστούν.

 

 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ