Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα κρούσματα στο Δαφνί και τη Νίκαια

Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα κρούσματα στο Δαφνί και τη Νίκαια

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Ψυχιατρικό Τμήμα στο Δαφνί αλλά και σε γηροκομείο στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, στο Γηροψυχιατρικό τμήμα που νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς βρέθηκαν δέκα ασθενείς να νοσούν από κορωνοϊό και έξι εργαζόμενοι.

Στο τμήμα αυτό νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παμμακάριστος και Αττικό και οι τρεις στην Παθολογική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Ανησυχία επικρατεί και στη Νίκαια, μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε γηροκομείο με 39 άτομα, τρόφιμους και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες δειγματοληπτικό έλεγχο στον οίκο ευγηρίας «Μέλαθρον» σε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενοι και 11 ηλικιωμένοι.

Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, ωστόσο μία ημέρα αργότερα ένας φιλοξενούμενος ανέβασε πυρετό.

Έτσι, ακολούθησε νέος κύκλος τεστ, από τα οποία διαγνώστηκαν έξι θετικά κρούσματα, εκ των οποίων πέντε ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη.

Οι τέσσερις από τους έξι ηλικιωμένους που διαγνώστηκαν με νέο κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως