{ Τελευταία νέα }

Κορωνοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Γερμανία


Κατηγορίες: Διεθνή

Κορωνοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο  κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν στη ΓερμανίαΚορωνοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Γερμανία

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για μέτρα που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι παραβίαζαν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων.
Οι διαδηλωτές διαδηλώνου ενάντια στους περιορισμούς της κυβέρνησης εν μέσω της επιδημίας της νόσου των κορωνών (COVID-19), στο Βερολίνο, Γερμανία.
 
Στη συγκέντρωση, εκτιμάται από την αστυνομία οτι συμμετείχαν 15.000 περίπου.
 
Οι διαδηλωτές χόρεψαν και τραγούδησαν «Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι!» Με τη μελωδία του ροκ συγκροτήματος Queen's «We Will Rock You». Άλλοι συμμετείχαν με πλακάτ λέγοντας «Κάνουμε θόρυβο επειδή κλέβετε την ελευθερία μας!» 
«Σκεφτείτε! Μην φοράτε μάσκα! ».
 
Οι διαμαρτυρίες  ακολούθησαν μια συγκέντρωση του Michael Ballweg, ενός επιχειρηματίαπου έχει οργανώσει παρόμοιες συγκεντρώσεις στη Στουτγκάρδη και προσπαθεί να γίνει δήμαρχος της νοτιοδυτικής πόλης.
«Το αίτημά μας είναι να επιστρέψουμε στη δημοκρατία», είπε ένας διαδηλωτής που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του. «Η μάσκα που μας υποδουλώνει πρέπει να φύγει».
Αυτός, όπως και οι περισσότεροι διαδηλωτές, δεν φορούσε μάσκα προσώπου.
 
Η Γερμανία έχει πληγεί λιγότερο σοβαρά από κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερες από 200.000 μολυσμένες από το COVID-19 και σχεδόν 1.000 πεθαίνουν από αυτήν. Μετά την αρχική επιτυχία στον περιορισμό των λοιμώξεων, αρχίζουν να αυξάνονται και πάλι.
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τηρήσει μέτρα που περιλαμβάνουν τη μάσκα προσώπου στα καταστήματα, ενώ η κυβέρνηση μόλις επέβαλε υποχρεωτικές δοκιμές για παραθεριστές που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου.
 
Με πληροφορίες από Reuters

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ