Site icon Cityportal.gr

Kosmos: Η ιστορική συναυλία του Tito Puente στο φεστιβάλ τζαζ «Pori Festival»

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, ακριβώς τα μεσάνυχτα, το Kosmos, σε συνεργασία με την EBU και τιμώντας τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Tito Puente, μεταδίδει μία ιστορική συναυλία που ο θρύλος της λάτιν τζαζ έδωσε τον Απρίλιο του 1994, στο πλαίσιο του δημοφιλούς ευρωπαϊκού φεστιβάλ τζαζ «Pori Festival» της Φινλανδίας.

Ο Tito Puente, γεννημένος στις 20 Απριλίου 1923 στη γειτονιά του Ισπανικού Χάρλεμ της Νέας Υόρκης από Πορτορικάνους γονείς, υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές της σκηνής της λάτιν τζαζ. Έδειξε το σπουδαίο μουσικό του ταλέντο από νεαρή ηλικία και ξεκίνησε μία καριέρα, η οποία διήρκεσε πάνω από 50 χρόνια. Ηχογράφησε περίπου 120 άλμπουμ, έπαιξε μαζί με κορυφαίους μουσικούς και πέραν της λάτιν και τζαζ σκηνής, εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες και τιμήθηκε με πέντε βραβεία Grammy, αλλά και με πολλές άλλες διακρίσεις.

Ως συνθέτης, μαέστρος, ενορχηστρωτής και βιρτουόζος στα κρουστά, πίστευε πως μεγάλο μέρος της δουλειάς του ήταν να διασκεδάζει τους ανθρώπους και να τους κάνει να χορεύουν. Στη συναυλία Tito Puente’s Golden Latin All Stars που μεταδίδεται από το Kosmos Live, οι «Golden Latin All Stars» δεν είναι άλλοι από τους Charlie Sepulveda, Mario Rivera, Hilton Ruiz, Andy Gonzales, Ignacio Berroa, Giovanni Hidalgo, Dave Valentin και καλεσμένους τους θρυλικούς James Moody στο σαξόφωνο και Mongo Santamaria στα κρουστά.

► Info

Κυριακή 23 Απριλίου 2023
00:00
Tito Puente στο φεστιβάλ τζαζ «Pori Festival»
Επιμέλεια-παρουσίαση: Κώστας Μυλωνάς
Live streaming: https://www.ertecho.gr/radio/kosmos/
Facebook: facebook.com/kosmos936
Instagram: instagram.com/KOSMOS936
#kosmosweekend #KosmosLive


Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Exit mobile version