{ }

Κότσι (Βλαισός μέγας δάκτυλος) Ανώδυνη επαναστατική χειρουργική μέθοδος στη Θεσσαλονίκη

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κότσι (Βλαισός μέγας δάκτυλος) Ανώδυνη επαναστατική χειρουργική μέθοδος στη ΘεσσαλονίκηΑπαλλαγείτε ΤΩΡΑ ανώδυνα και εύκολα από το κότσι (Βλαισός μέγας δάκτυλος) ο χειρούργος ορθοπεδίκος Γιώργος Οικονομίδης, εξειδικεύεται στη ανώδυνη επαναστατική χειρουργική μέθοδο

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι) είναι μια συχνή παθολογική κατάσταση του άκρου ποδός (1%), που αυξάνει διαρκώς και προτιμά τις γυναίκες (4:1 σε σχέση με τους άνδρες). Η παραμόρφωση αυτή δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά κυρίως λειτουργικό.
 
Πρόκειται για γωνίωση μεταξύ του πρώτου μεταταρσίου και των φαλαγγών του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Το μεγάλο δάκτυλο δηλαδή κλείνει προς τα μέσα, με συνέπεια να δημιουργείται το κότσι. Επίσης η κατάσταση αυτή μπορεί να συνυπάρχει με παθήσεις του άκρου ποδός όπως σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία, πτώση κεφαλών μεταταρσίων, νεύρωμα Morton.
 
Η αιτιολογία της είναι άγνωστη, αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχει κληρονομική προδιάθεση και συντελούν εξωγενείς παράγοντες όπως ψηλοτάκουνα και στενά εμπρός παπούτσια.
 
Χαρακτηρίζεται από την παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου, τη εξόστωση (κότσι), τη ανάπτυξη κάλων στο πέλμα και στις αρθρώσεις του ποδιού, ενώ ο πόνος είναι το κύριο σύμπτωμα.
 
Υπάρχει πληθώρα χειρουργικών τεχνικών που γίνονται ανοιχτά με χρήση υλικών οστεοσύνθεσης (βίδες, μικρές πλάκες), με κύρια μειονεκτήματά τους το μετεγχειρητικό πόνο και τη χρήση βακτηριών μασχάλης (πατερίτσες) για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 

Απαλλαγείτε ΤΩΡΑ ανώδυνα και εύκολα από το Κότσι (Βλαισός μέγας δάκτυλος) 

Το ιατρείο του Γεώργιου Οικονομίδη, εξειδικεύεται στη νέα ανώδυνη επαναστατική χειρουργική μέθοδο, που γίνεται σε 20 λεπτά, ανώδυνα, με μικρές τομές (3mm) και κυρίως χωρίς χρήση υλικών οστεοσύνθεσης. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση επιτρέπεται πλήρης φόρτιση του σκέλους και άμεση επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι του, χωρίς πατερίτσες.Κλείστε ραντεβού για εξέταση στο 2310222489. 
 

Γεώργιος Οικονομίδης* 

Χειρούργος - Ορθοπεδικός

Τσιμισκή 109, 2ος όροφος Κέντρο, Θεσσαλονίκη
T: 2310 222 489
 
Ώρες λειτουργίας ιατρείου:
Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή
18:00 – 22:00
Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή (κλειστά)
Σε συνεργασία με την κλινική Άγιος Λουκάς

*2008 -2013 επίσημος ιατρός της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Κύπρου  
(2018-2019) ε
πίσημος γιατρός της Ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου
.
Διαβάστε περισσότερα
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ