Κούγιας

Κούγιας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας»

Για τις εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που θεωρείται ύποπτη για τον θάνατο των τριών παιδιών της, μίλησε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Την άμεση και χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις υποθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας «μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου», ζητά ο Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δικηγορικό γραφείο του.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος».

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με τις εξελίξεις της δίκης.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση αποφυλάκισης και έχει και δικονομική αξία» επισήμανε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως ο ποινικολόγος ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει «πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταθέσεως».

«Ο Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας»

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ξεκινά επίσημα η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου εκ των τριών παιδιών της οικογένειας. Πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο πατέρας του παιδιού και εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης.

«Ο Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας. Δεν έχει να πει τίποτα γιατί δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ανέφερε πως δεν αναμένει τίποτα καινούριο να ειπωθεί από τον Μάνο Δασκαλάκη και ό,τι και να καταθέσει είναι «υπό αμφισβήτηση».


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως