Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Σαξονίας | ΚΩΘ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική σεζόν 2022-23 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ). Έπειτα από δύο ρεσιτάλ πιάνου στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, τη σκυτάλη παίρνει το διακεκριμένο Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Σαξονίας που θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ (Φράγκων 15) με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ έως την Τζαζ και τα ιδιώματά της.

Το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σαξονίας ιδρύθηκε το 1993 από τους κορυφαίους πνευστούς της Ορχήστρας Πνευστών της Ραδιοφωνίας της Λειψίας, που σήμερα ονομάζεται Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σαξονίας. Λόγω της καλλιτεχνικής του ποιότητας και της ευελιξίας του, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σύνολα της ορχήστρας.

Τελεί υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου τρομπετίστα της ορχήστρας, Sven Geipel, και προσφέρει στις συναυλίες του όλο το μουσικό φάσμα ενός σύγχρονου συνόλου πνευστών. Εκτός από τη διατήρηση της παράδοσης της μουσικής των πνευστών – ιδιαίτερα από την περίοδο της Αναγέννησης και του Μπαρόκ – οι πέντε μουσικοί ερμηνεύουν επίσης σύγχρονες συνθέσεις με δεξιοτεχνία και ποικιλία ήχων. Το σύνολο δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει το κοινό του με ιδιαίτερες, ασυνήθιστες, αλλά και εύθυμες διασκευές κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Οι πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σαξονίας – Sven Geipel (1η τρομπέτα), Thomas Scheibe (2η τρομπέτα), Magnus Botzenhart (γαλλικό κόρνο), Wojtek Prokopowicz (τρομπόνι) και Michael Nestler (τούμπα) – είναι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που έχουν δώσει συναυλίες στη Νότια Αφρική και την Κίνα, ενώ έχουν πραγματοποιήσει εργαστήρια στη Βενεζουέλα και τη Μαλαισία. Το πρόγραμμα της αποψινής συναυλίας θα εμπλουτίσει ο κορυφαίος κρουστός της ορχήστρας, René Geipel.

Η συναυλία εντάσσεται στις καλλιτεχνικές ανταλλαγές που υλοποιούνται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Λειψίας και Θεσσαλονίκης (1984).

► Info

Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Σαξονίας
Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 19:00


Διαβάστε επίσης:

Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» από την ΚΟΘ