Κουμεντάκης και Σια: Παράδοση ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Κουμεντάκης & Συνεργάτες: Δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ

Σταύρος Κουμεντάκης: Οφείλουμε να επιστρέφουμε στην Κοινωνία κάτι από όσα απλόχερα μας έχει προσφέρει!

Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο  δώρισε στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης η Κουμεντάκης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου και η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Χριστίνα Καραμπελίδου και παραβρέθηκαν  διασώστες, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κουμεντάκης και Σια: Παράδοση ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης τόνισε αρχικά ότι  θεωρεί υποχρέωσή του να αποτελέσει το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, πριν απ’ ό,τι άλλο,  κατάθεση στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. Συνέχισε τον λόγο του κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη γενέτειρα του, την Κρήτη του ’60, στο μοναδικό λεωφορείο της γραμμής και σε ένα μοναδικό ασθενοφόρο που αποδείχτηκε σωτήριο για τη ζωή του πατέρα του! Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρθηκε με θέρμη στο αξιοσέβαστο έργο των διασωστών – αφανών ηρώων, όπως τους χαρακτήρισε.

Η προσφορά είναι αντίδωρο στην κοινωνία

Κουμεντάκης και Σια: Παράδοση ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

“Πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα πως συμπλήρωσα 35 χρόνια δικηγορίας, 41 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας και 51 χρόνια εργασίας – συνολικά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων μας λίγο – πολύ το ξέρετε: μια Δικηγορική Εταιρεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Στον απολογισμό, όμως, της ζωής σημαντικότερη από το όποιο όφελος μοιάζει η προσφορά. Η κοινωνία (ως σύνολο αλλά και ως πρόσωπα) προσέφερε -και, προσωπικά, σε μένα- πολλά. Τη σκέψη του ‘αντίδωρου’ την είχα πάντοτε στο μυαλό μου, την ανέσυρα, εκ νέου, με τη βοήθεια μιας ιατρού. Ξεχωριστής. Αναφέρομαι σε μια καθηγήτρια της Ιατρικής – διάκονο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανιδιοτελή (της ιατρικής και του ανθρώπου) σε δημόσιο νοσοκομείο-το ΑΧΕΠΑ. Αντίδωρο το ασθενοφόρο (και) για κείνη!”

“Δικαιολογίες ΔΕΝ χωρούν! Όλοι κάτι, ελάχιστο, μπορούμε να προσφέρουμε, σ’ εκείνους που στρέφουν σ’ εμάς το βλέμμα τους. Κάποιοι ζητώντας, απλά, στήριγμα, άλλοι βοήθεια κι άλλοι, τέλος, με αγωνία ζωής. Σε εκείνους αποφασίσαμε να απλώσουμε το χέρι. Να σταθούμε δίπλα τους!”.

“Αντίδωρο, λοιπόν το ασθενοφόρο – από τον καθένα από εμάς (και) στην κοινωνία! Αντίδωρο, από τον καθένα μας (και) προς τον καθένα από εσάς!”.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως