Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχετε στο τραπέζι σας αυτές τις ζουμερές και αρωματισμένες από τα λαχανικά, πεντανόστιμες μπριζόλες.
 
Υλικά Συνταγής
 
    4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    φρ. δενδρολίβανο
    1 ξερό κρεμμύδι
    1 μαραθόριζα
    5 καρότα
    2 σκ. σκόρδο
    1 κλωνάρι σέλερι
    ½ λεμόνι
    ½ φλ. κρασί
    1 ½ φλ. ζωμό κρέατος
    αλάτι
    πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο για τις κρασάτες μπριζόλες στο φούρνο, ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.
 
Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.
 
Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά  και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.
 
Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
 
Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε