{ Εκπαίδευση }

Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από το σχολείο ανακοίνωσε η Κεραμέως

Τι είπε για απουσίες, επιδόσεις και κολλέγια

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από το σχολείο ανακοίνωσε η ΚεραμέωςΚρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από τα σχολεία πλέον.

Μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μεταξύ άλλων.
Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην Παιδεία και συμπλήρωσε ότι το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (σ.σ. ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).
Αναφορικά με τις απουσίες είπε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε», ενώ  για τις επιδόσεις, ισχυρίστηκε ότι στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.
Πρόσθεσε ότι «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Όσον αφορά το θέμα με τα κολέγια, είπε ότι «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα συναπτά έτη. Εγώ έβγαλα στην Βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ