Το χαμόγελο του παιδιού

Κραυγή - έκκληση Γιαννόπουλου για να μην κλείσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Πρόεδρος του χαμόγελου του παιδιού κ. Γιαννόπουλος με τρεμάμενη φωνή μίλησε σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου,  για το νομοσχέδιο που αφορά τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας που ουσιαστικά οδηγεί στο  κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.

“Θα έρθει λοιπόν κάποιος υπεύθυνος, μαζί με τον αστυνομικό, τώρα θα μου βάλει χειροπέδες, επειδή τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας δεν έχουν άδεια” ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, κατά τη Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πρόθεση από την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, να σταματήσει τις δραστηριότητές του το Ίδρυμα, στην κατεύθυνση της αποιδρυματοποίησης.  Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος για την κατάσταση έχει ενημερωθεί και ο Πρωθύπουργος κ. Μητσοτάκης, του οποίου η παρέμβαση είναι θεμιτή για την επιβίωση του οργανισμού. 

Στη συνέντευξη συμμετείχαν, ενήλικες πλέον, που ως παιδιά έζησαν στα 14 σπίτια του Χαμόγελου Πανελλαδικά και μίλησαν για την “οικογένειά” τους, καθώς και επιστήμονες με συμβουλευτικό ρόλος στον Οργανισμό, εισαγγελείς, καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσω της συνέντευξης τύπου έκανε γνωστά στο ευρύ κοινό τα εξής. 

1. τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων:

– της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που τονίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις δομές παιδικής προστασίας, που υπάγονται στο Δημόσιο και την Εκκλησία. Τα παιδιά που διαμένουν στα Σπίτια του Οργανισμού μας, τα παιδιά που διαμένουν σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και τα παιδιά που διαμένουν σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

– του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας και σχετικές κυρώσεις, που προβλέπουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης κ.λπ.

2. τις σοβαρές και εμπεριστατωμένες επιστημονικά και νομικά ενστάσεις του Οργανισμού σε αυτά.Συγκεκριμένα άρθρα των παραπάνω (Υπουργική Απόφαση και Νόμος 4921/2022) ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.

Ποιότητα που για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποδεικνύεται από σειρά εθνικών και διεθνών ερευνών και εκθέσεων αλλά και από την εξέλιξη και πορεία των 1.037 παιδιών που έχουν μεγαλώσει σε αυτά.Η απόφαση λαμβάνεται στον βωμό της αποϊδρυματοποίησης, την οποία φυσικά υποστηρίζει πρώτο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έμπρακτα, αποδεδειγμένα και διαχρονικά στα 27 χρόνια δράσης του και λειτουργίας των Σπιτιών του, μέσα από πολλές ενέργειες όπως η προώθηση υιοθεσιών και αναδοχών μέσω του κρατικού μηχανισμού, επανενώσεων παιδιών με τους βιολογικούς τους γονείς κ.λπ.

Γιατί: – σήμερα θα κλείσουν τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας, μία δράση που βασικό στόχο έχει την αποφυγή ιδρυματοποίησης

– εντός τους έτους θα κλείσουν τα Σπίτια Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλοι χώροι ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα

– ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας είναι ανέτοιμος και αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες

Δείτε την αναλυτική ενημέρωση από το Χαμόγελο του Παιδιού στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε σχετικά

«Πάτε να καταργήσετε ετσιθελικά και εκβιαστικά το Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως