ωμές μπριζόλες

Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος»: Το delicatessen κρεοπωλείο της Αλεξάνδρου Σβώλου

Το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» είναι ένα ιδιαίτερο κρεοπωλείο, όμοιο του οποίου δύσκολα θα συναντήσεις αλλού στη Θεσσαλονίκη. Στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, στο νούμερο 25, εδώ και 12 χρόνια παρέχει πλήρεις υπηρεσίες κρεοπωλείου, σε έναν χώρο όπου μπορείς να βρεις από τα πιο εκλεκτά κρέατα κάθε είδους, premium και βιολογικά, έως και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από αλίπαστα και θαλασσινά τυποποιημένα, έως όσπρια, αρτοποιήματα, καρυκεύματα κι αλλαντικά, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Η ιστορία

Σε ένα χωριό κοντά στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το Παπαζλί, ο Αθανάσιος Κουτράκος ξεκινάει, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γεμάτος όνειρα τη δουλειά του κρεοπώλη – ζωέμπορα, δίπλα στον πατέρα του.

Με τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, το 1922, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τη δουλειά του, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο γιο του, Παναγιώτη Κουτράκο, που επεκτείνει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας κτηνοτροφικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.

Ο Αιμίλιος Κουτράκος, γιος του Παναγιώτη, από μαθητής ακόμα ακολουθεί βήμα προς βήμα τον πατέρα του, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ανοίγει σειρά κρεοπωλείων και χωρών εστίασης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σήμερα, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, διατηρεί δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση με επιλεγμένα ντόπια κρέατα και πλήθος χειροποίητων παρασκευασμάτων, που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μεράκι και αγάπη, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της μακράς διαδρομής στο πιάτο σας!

τάρτα κρεατικών

Η σημερινή φιλοσοφία

Στο Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα τους κι επιλογές όσο το δυνατόν σε βιολογικά κρέατα κι άλλα προϊόντα, σε τιμή προσιτή και σε ποικιλία που δεν θα βρεις εύκολα αλλού στη Θεσσαλονίκη.

κρέας ξηράς ωρίμανσης

Κρέατα ξηράς ωρίμανσης και premium κοπές

Εδώ θα βρεις ελληνικό μαύρο χοίρο Ολύμπου, με διατροφή βασισμένη στην ελιά και μοναδικό άρωμα και γεύση.

Θα βρεις επίσης μεγάλη ποικιλία κρεάτων Ελλήνων παραγωγών, όπως και μια σειρά ειδικά παλαιωμένων κρεάτων, με τη διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης “dry aging” που προσδίδει ασύγκριτη τρυφερότητα και μεστή, πλούσια γεύση.

Θυμήσου να δοκιμάσεις rib eye steak ξηράς ωρίμανσης 120 ημερών, μαριναρισμένο σε πατέ άγριου σκόρδου ή μαύρης τρούφας!

Το κρεοπωλείο εξειδικεύεται σε εκλεκτές ράτσες μοσχαριού σε premium κοπές και μία μεγάλη ποικιλία από άλλα είδη. Κοτόπουλα, μαύρα κοτόπουλα, πάπιες και χήνες στα πουλερικά, μαύρος ή ιμπέρικος χοίρος, αγριογούρουνο, βιολογικό μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος, βουβάλι Κερκίνης, αλλά και το εξειδικευμένο Wagyu και το εκλεκτό Kobe, που μπορείς να πάρεις κατόπιν παραγγελίας, είναι ανάμεσα στα προϊόντα του.

ωμό κρέας

Συχνά μπορείς να βρεις ακόμη και ζαρκάδι, ενώ εάν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου χειροποίητο burger, εκεί θα βρεις το πιο νόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι!

μπιφτέκι burger

Μέσα από την πραγματικά μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων που θα βρεις στη βιτρίνα του, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες, μπορείς να βρεις λύσεις για τα καθημερινά σου γεύματα, αλλά και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

ωμό κρέαςγεμιστές πιπεριές

Το προσωπικό του καταστήματος είναι πάντα πρόθυμο να μοιραστεί μαζί σου συνταγές μαγειρικής ή μυστικά για τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα! Η ποιότητα υπηρεσιών του κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», άλλωστε, εξασφάλισε πρόσφατα στο κατάστημα το βραβείο Εξυπηρέτησης Πελατών της «Greek Awards», ως μία από τις 20 κορυφαίες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης.

βραβείο ικανοποίησης πελάτων

Τα deli προϊόντα στα ράφια

Στα ράφια με τα deli προϊόντα του Κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», θα βρεις την ποικιλία ζυμαρικών De Cecco, συνώνυμη με την παράδοση των φρέσκων ζυμαρικών στην Ιταλία, το εξαιρετικό Ροζέ Προβηγκίας Chateau Miraval Rose, τη γιαουρτέζα της «Virgilliant», βουβαλινό βούτυρο, γάλα, γιαούρτι και γραβιέρες, φάβα Σαντορίνης, αλλά και θαλασσινά όπως τόνο Αλοννήσου ή τσιπούρα ceviche κι εκλεκτά αλίπαστα Λέσβου.

προϊόντα τυποποιημένα

Μαζί με τα παραπάνω κι εκλεκτά αρτοποιήματα, όπως παξιμάδια, ψωμάκια με άνθρακα, αλεύρι ντίνκελ δίκοκο ή αλεύρι καρύδας, καθώς και ζυμαρικά, πληθώρα βιολογικών προϊόντων, μαύρο σκόρδο και μία ευρεία λίστα ποτών στην κάβα.

Όλα τα παραπάνω πάντα με την εξειδίκευση στο κρέας, που μόνο το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» ξέρει να προσφέρει.

Tip: Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά ή μέσω μηνύματος στη σελίδα τους στο facebook, και σε λίγη ώρα θα είναι στην πόρτα σας!

 

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο
2ο κατάστημα: Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 271603
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 7.30 – 16.00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 7.30 – 21.00
Σάββατο 19.30-17.00

 

Διαβάστε επίσης: Ιχθυοπωλείο «Η Θάλασσα»: 37 χρόνια ποιότητας και εμπειρίας στο ποιοτικό ψάρι

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε