Κριμαία: Εκκένωση πόλεων λόγω πλημμυρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην Κριμαία κατά την διάρκεια των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την χερσόνησο, ενώ οι αρχές έδωσαν σήμερα εντολή για την εκκένωση κάποιων περιοχών της πόλης Γιάλτα.

«Αρχικά εκκενώνουμε τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο κέντρο της πόλης και εκείνες που βρίσκονται κοντά σε ποταμούς» δήλωσε η Γιανίνα Παβλένκο, επικεφαλής της διοίκησης της πόλης.

Οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών, έγραψε η επικεφαλής της τοπικής διοίκησης της πόλης Γιανίνα Παβλένκο στην σελίδα της στο Facebook, προσθέτοντας, ότι ένας εκ των ασθενών που υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο χειρουργήθηκε.

Η Παβλένκο προέτρεψε τους κατοίκους να αποθηκεύσουν πόσιμο νερό καθώς υπήρξε διακοπή της υδροδότησης και οι δρόμοι είχαν αποκλεισθεί

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι η κατάσταση την Γιάλτα είναι δύσκολη, δεν υπάρχουν θύματα, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πλημμυρίσει και έχουν αποκοπεί, αλλά με όλες έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία ,ενώ οι τουρίστες είναι ασφαλείς.

Η χερσόνησος της Κριμαίας  κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητώντας την συνδρομή του στρατού για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Στην Γιάλτα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που βρίσκεται στις νότιες ακτές της χερσονήσου, οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν περιοχές καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της στάθμης των υδάτων.


Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως