Κρήτη: Έδωσε σε άγνωστο 12.500 ευρώ για να γίνει influencer

Στο Ηράκλειο της Κρήτης εκτυλίχθηκε μία ακόμη απάτη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ένας 29χρονος λάτρης του Instagram «έδωσε» 12.500 ευρώ σε άγνωστο που του υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει influencer. Πλέον κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου.

Η απάτη άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι, όταν ο 29χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης έλαβε προσωπικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Instagram. Εκεί ένας άγνωστος ζητούσε από τον νεαρό να του καταθέσει χρήματα με την υπόσχεση ότι σύντομα θα γινόταν influencer.

Έτσι ο νεαρός σε διάστημα μόλις 25 ημερών κατέθεσε σε τέσσερις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 12.500 ευρώ!

Με την έλευση του φθινοπώρου – αποκαλύπτει το Cretapost.gr – και αφού περνούσαν οι ημέρες και ο 29χρονος δεν είχε νέα από τον άγνωστο που του έστειλε μήνυμα στο Instagram, «συνήλθε» από τα… όνειρα θερινής νυκτός και αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Πήγε, λοιπόν, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου για απάτη και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.


Διαβάστε επίσης:

Δύο συλλήψεις για βιασμό 12χρονης