Ξεκινά η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού

Ξεκινά η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού

Ξεκινά σε δέκα μέρες η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού. Αυτό διαβεβαίωσε την Πέμπτη το πρωί ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Άλκης Νουσηκύρου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο την άλλη εβδομάδα θα παραδοθεί ο χώρος για να αναπτυχθεί το εργοτάξιο του αναδόχου. Στον άλλο χώρο όπου η Εγνατία Οδός έχει εγκαταστήσει τη ΒΙΟΤΕΡ, επίσης θα έχουμε εξελίξεις. Αποξηλώνονται όλα τα υλικά που εμπόδιζαν την ανάπτυξη αυτού του εργοταξίου, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού.

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση που ζητά με την επιστολή του ο εργολάβος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να επιλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από τον Καλλικράτη σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος. Σιμόπουλος τόνισε: «Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχα ως Θεσσαλονικιός. Η κατασκευή του κόμβου 16 είναι ένα έργο, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.
 
Πρέπει όμως να βρεθεί λύση, ώστε ο κόμβος να κατασκευασθεί με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο να γίνει. Διερευνούμε τρόπους, ώστε ορισμένα νομικά κενά που υπάρχουν στο νόμο του Καλλικράτη, να διευκρινιστούν με τρόπο που θα επιτρέψει τις εργασίες να συνεχιστούν. Θέλω επίσης να τονίσω, από την ενημέρωση που έχω, ότι ο εργολάβος εγκαθίσταται στο έργο και θα ξεκινήσει τις εργασίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί.
 
Πρέπει να γίνουν οι διευκρινήσεις, τις οποίες ανέφερα, και το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα». Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε: «Έχω δηλώσει ότι το έργο θα γίνει και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει».

Πηγή Αγγελιοφόρος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως