Ξεκινά σήμερα 7/9 το νέο πρόγραμμα της  TV100 - FM100. Οι εκπομπές

Ξεκινά σήμερα 7/9 το νέο πρόγραμμα της TV100 - FM100. Οι εκπομπές

Το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης ξεκινά από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 με την εκπομπή «Δημότης online» με τον Παναγιώτη Κρινή να κάνει πρεμιέρα για μία ακόμη χρονιά στις 4 το μεσημέρι.

«Κοίτα ψηλά!» να δεις τη νέα εικόνα του FM100, του FM100.6 και της TV100, νέα ματιά, νέο ξεκίνημα, νέο πρόγραμμα και βήμα σταθερό

Με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα (θα εξελιχθεί πλήρως το επόμενο χρονικό διάστημα έως τις 15 Οκτωβρίου), η TV100 δίνει βαρύτητα στην πλουραλιστική, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση, είτε μέσα από αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές είτε μέσα από εκπομπές τεκμηρίωσης, με καθαρή εικόνα και αναβαθμισμένη αισθητική. Θα προβάλλει τη θετική πλευρά της πόλης, τις γωνιές και τις γειτονιές της, τους ανθρώπους της δημιουργίας. Η πόλη και η κεντρική Μακεδονία, ο τόπος αλλά και οι άνθρωποι, βρίσκονται πρωτίστως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η διάδραση με τους πολίτες, η επαφή με άλλα ΜΜΕ της πόλης. 

Καθημερινά στις 7.30 το απόγευμα θα μεταδίδεται σύντομο (ημίωρο) δελτίο ειδήσεων (και στη νοηματική), ενώ την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. 
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 4 το μεσημέρι, ξεκινά η νέα εκπομπή «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» με τη Μαρία Αναγνωστίδου, που φιλοδοξεί να πιάσει το σφυγμό της ζωής στην πόλη, σε κάθε έκφανσή της.     
Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν δύο νέες ενημερωτικές εκπομπές: «Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη» στις 8 το πρωί και «Check in στα γεγονότα» στη 1 το μεσημέρι. Το πρωί ο Γιώργος Ροδάκογλου θα δίνει όλες της χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι η Βάσω Λυκουρίνου και η δημοσιογραφική ομάδα της TV100 θα παρουσιάζει τα πιο σημαντικά νέα έως εκείνη την ώρα.  
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η εκπομπή «Πρίσμα» με τον Παντελή Σαββίδη, η οποία θα προσεγγίζει ζητήματα των Βαλκανίων, ευρωπαϊκών πολιτικών ζητημάτων και διεθνών σχέσεων. 
Στο μεταξύ συνεχίζεται η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 10 το βράδυ με τον τίτλο «Γεγονότα στις 10» και παρουσιάστρια την Κική Τσιλιγγερίδου, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον περασμένο Μάιο. Επίσης, συνεχίζονται οι αθλητικές εκπομπές «Sport Report» με τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα, Παντελή Ζουμπούλη και «Σφήνα στα σπορ» με το δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη, η εκπομπή με θέματα από τον επιχειρηματικό κόσμο «Έξυπνη οικονομία» με τον Γιώργο Κατσιάνη, καθώς και οι εκπομπές πολιτισμού «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» και «Στη γη της Μακεδονίας» με το Στέλιο Λουκά.  
Για το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται και θα ξεκινήσουν εκπομπές για θέματα της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα πολιτιστικά δρώμενα, για τα κοινωνικά θέματα και την τηλεοπτική πραγματικότητα, για το αυτοκίνητο, για ιστορικά θέματα. Επίσης, εκπομπές με προφίλ προσωπικοτήτων και talk show, συζητήσεις αυτοδιοικητικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, μια ιδιαίτερη ματιά στις δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μια εκπομπή με θέμα το παρελθόν της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος με το δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, καθώς και ειδικές στήλες για θέματα υγείας, οικολογίας και ζωοφιλίας. 
 
Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε και το πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100.
Οι εκπομπές στο ραδιόφωνο περιλαμβάνουν πλέον συνεχή ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους της πόλης, για τον καιρό, για την έκτακτη επικαιρότητα (σε όλες τις εκπομπές). Φυσικά, τίτλοι ειδήσεων κάθε ώρα αλλά και τακτική ενημέρωση για τα χρηστικά και χρήσιμα νέα της πόλης.  Βασικά χαρακτηριστικά πλέον οι ζωντανές συνδέσεις και η επικοινωνία με τους ακροατές. Στον FM100 δίνεται βάρος στην ελληνική μουσική, ενώ στον FM100,6 στην διεθνή μουσική σκηνή. 
    Η μέρα θα ξεκινά στις 7:00 με την εκπομπή «100 καλημέρες» και τον Βαγγέλη Πλάκα, ενώ τη σκυτάλη θα παίρνουν στις 8:00 μέχρι τις 10:00 ο Πόλυς Μαυρόπουλος και ο Κώστας Μάντζιος με την εκπομπή «Πρωινό freefall – οι… ουρανοκατέβατοι», μια διαφορετική προσέγγιση στο πρωινό της πόλης που συνδυάζει την χρήσιμη πληροφορία με την ψυχαγωγία. Στις 10:00 η καθιερωμένη ενημερωτική εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη «Θέσεις και απόψεις» και στις 12:00 το αγαπημένο «Νησί της Ναυσικάς» με τη Ναυσικά Γκράτζιου. Μία με δύο το μεσημέρι η αθλητική εκπομπή «Θύρα 100» με σχόλια, πληροφορίες και παρασκήνια από τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα και Παντελή Ζουμπούλη. Στις 2:00 το μεσημέρι το φρέσκο ενημερωτικό μαγκαζίνο του FM100 με τη δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου, Σοφία Ξανθόπουλου, Ευδοξία Δένη και Κωνσταντίνο Λουτζιούδη. 
Επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με την εκπομπή «Με λένε… Τάκη από το Κανατάκη» και τη Χριστίνα Κανατάκη να σχολιάζει σε ύφος προσωπικό 3:00 με 4:00 το μεσημέρι. Η Έλενα Λεμονίδου και ο Δημήτρης Ασπροπούλης από τις 4:00 έως τις 6:00 με την εκπομπή «Lemon pie με άσπρο γλάσο» ενημερώνουν και σχολιάζουν όσα συνέβησαν μέσα στη μέρα. Στις 6:00 το απόγευμα η Κική Τσιλιγγερίδου με τη «Ζωντανή πόλη» συζητά, αναλύει και μας διασυνδέει με την ευρωπαϊκή διάσταση της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 7:00 με 8:00 μας υποδέχεται η Δέσποινα Αυγερίδου με τους  καλεσμένους της στην   εκπομπή “Aφιερωμένο” για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στις 8:00 ο Περικλής Γλενταδάκης παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης, βλέπει την «Επόμενη μέρα» και όσα θα μας απασχολήσουν, ενώ στις 9:00 η Μαίρη Λεριά μας λέει «Δες το από άλλη μεριά» σε μία χαλαρή ώρα με καλή μουσική και σχόλια για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Από τις 10:00 έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα «Μια στιγμή μια νύχτα» με την Παλμύρα Αρσλάνογλου και υπέροχες μουσικές που θα μας θυμίσουν τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας.
Το Σαββατοκύριακο από τις 8:00 ως 11:00 το πρωί η «Πρωινή περίπολος» και ο Τάσος Ρέτζιος μας οδηγούν στα μονοπάτια του πολιτισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας, ενώ από τις 11:00 έως τη 1:00 βολτάρουμε ραδιοφωνικά μέσα από την εκπομπή «Σάββατο στην πόλη» παρέα με το δημοσιογραφικό τμήμα και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του FM100. Από τη 1:00 ως τις 2:00 ραδιοφωνική «Έξυπνη οικονομία» του Γιώργου Κατσιάνη, ενώ στις 3:00 το μεσημέρι παίρνει τη σκυτάλη η Αφροδίτη Αργυροπούλου που επιμελείται ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής. 
Από τις 4:00 έως τις 6:00 η εκπομπή «Όπου παρέα εκεί καλύτερα» στην οποία μία παρέα γίνονται δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου με πολλή και καλή μουσική, σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες. 
Από τις 6:00 έως τις 7:00 η εκπομπή  «Πλανήτης Εύα» με τη Μαίρη Λεριά, ενώ το Σάββατο στις 7:00 με 8:00 η εκπομπή «Από τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες» με τον Κώστα Κεκελιάδη, ενώ από τις 8:00 έως τις 9:00 «Η ζωή είναι αλλού» που επιμελείται η Ζωή Αγαθοπούλου, μία εκπομπή αφιερωμένη στην ελληνική μουσική και τη λαϊκή παράδοση. Από τις 10 έως τις 12:00 το βράδυ η κλασική «Βιταμίνη Π» σε επιμέλεια της Παλμύρας Αρσλάνογλου, μουσική συντροφιά για τις νύχτες του Σαββατοκύριακου.
             Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα την Κυριακή προστίθενται οι εκπομπές «Τα κυριακάτικα» σε επιμέλεια Έλενας Λεμονίδου με ελληνικά νοσταλγικά και αξέχαστα τραγούδια, «Καφέ ασμάν» με την Ιφιγένεια Θεολογίδου που φιλοξενεί προσωπικότητες της πόλης και «Ο κόσμος μαζί» με τη Ναυσικά Γκράτζιου, μια εκπομπή που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας και ενώνει τις φωνές, τις μνήμες και τα όνειρα των Ελλήνων της Διασποράς.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως