{ Τελευταία νέα }

Ξεκίνησε η «πολική νύχτα» στην Αλάσκα

Με το νέο έτος θα ανατείλει ξανά ο ήλιος στο βορειότερο σημείο των ΗΠΑ


Κατηγορίες: Διεθνή

Ξεκίνησε η «πολική νύχτα» στην ΑλάσκαΗ βορειότερη πόλη των ΗΠΑ στην Αλάσκα θα ξαναδεί ανατολή του ηλίου μετά από 66 ημέρες, καθώς ξεκίνησε η περίοδος της "πολικής νύχτας"

H τελευταία δύση του ηλίου στην βορειότερη πόλη των ΗΠΑ, το Utqiagvik ή όπως είναι αλλιώς γνωστό ως «Barrow» (οχυρό), σήμανε το ξεκίνημα της «πολικής νύχτας». Για τις επόμενες 66 ημέρες, η πόλη θα βρίσκεται σε συνεχόμενη νύχτα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Fairbanks. Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά στις  23 Ιανουαρίου του 2021. 
 
Ωστόσο για κάποιες ώρες της ημέρας, θα υπάρχει περιορισμένο φως όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να δουν, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος από  Πανεπιστήμιο της Αλάσκας. Πάντως για τους κατοίκους της πόλης, η έλλειψη του ηλιακού φωτός έχει γίνει μια συνήθεια και η καθημερινότητά τους συνεχίζεται κανονικά καθόλη την διάρκεια του φαινομένου. Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας του ήλιου οι άνθρωποι εκεί καταναλώνουν βιταμίνες D.
 
Η πολική νύχτα πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται κάθε χειμώνα, όπου η ανατολή του ηλίου δεν φαίνεται σε αρκτικές περιοχές με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η νύχτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην κλίση του άξονα της Γης.
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ