{ Θέατρo }

ΚΘΒΕ: πρόταση για 2ετή παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης

για την απεμπλοκή της κατάστασης - Κλειστό έως 13/1 το ΚΘΒΕ

 

Κατηγορίες: Θέατρο

ΚΘΒΕ: πρόταση για 2ετή παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασηςΣυνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 7/1/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αποφάσισε να προτείνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης για δύο έτη (έως τις 30/9/2020), για την απεμπλοκή της κατάστασης.
Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, υπογραμμίστηκε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος και ανακοινώθηκε  η πρόταση η οποία έχει αποσταλεί στο ΣΕΗ, από όπου αναμένεται  απάντηση.
H Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ απηύθυναν και δημόσια έκκληση να βρεθεί άμεσα μια λύση, ώστε να ξανανοίξει το Θέατρο για να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των εργαζομένων και του κοινού, ούτε να πολλαπλασιάζονται οι υλικές και άυλες ζημίες που υφίσταται το Θέατρο. Πρωτίστως, όμως, για να μη στερείται η πόλη το έργο του μεγαλύτερου πολιτιστικού φορέα της.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
 ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 η διοίκηση δέχθηκε νέο εξώδικο με στάσεις εργασίας για έξι ώρες τη μέρα από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή 13/01, ενώ μέσα στην εβδομάδα υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση μεταξύ διεύθυνσης-διοίκησης ΚΘΒΕ και ΣEH
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___