{ Χώροι }

Κτήμα Αρβανιτίδη

 

Κατηγορίες: Χώροι εκδηλώσεων Θεσσαλονίκη

Κτήμα Αρβανιτίδη

Χώρος: Κτήμα Αρβανιτίδη
Διεύθυνση: Ασκός, 57016
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Κτήμα Αρβανιτίδη

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό  σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου.
 
Η καταπράσινη φύση, η δροσιά, η ηρεμία, το υγιεινό βουνίσιο κλίμα, το περίφημο κασέρι του γειτονικού Σοχού, αλλά και το γνωστό καρναβάλι  με τους κουδουνοφόρους που τόσο γραφικά περιγράφει η Ζυράνα Ζατέλη, αποτελούν ορισμένα από τα θέλγητρα της περιοχής. 
 
Στον Ασκό, όπως και σε όλη τη Μακεδονία,  η αμπελοκαλλιέργεια έχει βαθιές ρίζες και μακροχρόνια παράδοση. Η εμφάνιση της φυλλοξήρας, το 1920, καταστρέφει σταδιακά τους αμπελώνες. Η επανασύστασή τους σε αμερικάνικα υποκείμενα, όπου εμβολιάζονται οι ντόπιες αλλά και ξένες ποικιλίες, ξεκινά μετά το 1930. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, διατηρούνται περί τα 500 στρέμματα με αμπέλια.
 
Σ' αυτή την όμορφη -όλο πλαγιές και χαμηλές τούμπες- ημιορεινή περιοχή, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη, δημιουργήθηκε το 1999, από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, ένας νέος σύγχρονος αμπελώνας και το Κτήμα Αρβανιτίδη.
 
Σήμερα η έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων έχει φτάσει στα 50 στρέμματα, ενώ υπάρχει η προοπτική συστηματικής επέκτασής της, με βασικό κίνητρο την κάλυψη της παραγωγής, αποκλειστικά από ιδιόκτητα αμπέλια, έτσι ώστε η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πάντα ελεγχόμενη.
 
Η παραγωγή των κρασιών της οινοποιίας πραγματοποιείται στο μικρό, πλήρως εξοπλισμένο κτίριο, στο οικογενειακό κτήμα με οπωροφόρα, έλατα, λουλούδια κλπ. στην άκρη του Ασκού.  Το κτίσμα διαθέτει ξεχωριστούς χώρους οινοποίησης και παλαίωσης των κρασιών σε δρύινα βαρέλια και δέχεται επισκέπτες κατόπιν συνεννόησης.

Πως θα φτάσετε:
 
Ο Ασκός απέχει από τη Θεσσαλονίκη 50 χλμ.
Από τη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσετε την Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Καβάλα. Θα αφήσετε την Εγνατία στην έξοδο προς Ασκό - Σοχό. Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στην είσοδο του Ασκού.
 
Επικοινωνία
τηλ. 23950 61626
fax. 23950 61646
 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ