{ Τελευταία νέα }

Κωνσταντινούπολη: Κάλεσμα ιμάμη για προσευχή στην Αγία Σοφία με κάμερες και μικρόφωνα


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κωνσταντινούπολη: Κάλεσμα ιμάμη για προσευχή στην Αγία Σοφία με κάμερες και μικρόφωναΚάλεσμα ιμάμη για προσευχή στην Αγία Σοφία με κάμερες και μικρόφωνα

Ηχογράφηση προσευχής έλαβε χώρα στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, με 8 κάμερες και 8 μικρόφωνα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που προκάλεσε εντύπωση, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ. Τα τουρκικά μέσα το παρουσιάζουν ως πρώτη φορά που γίνεται κάλεσμα για προσευχή εντός της Αγίας Σοφίας. «Ήχοι από εζάν και το Κοράνιο αντήχησαν στην Αγία Σοφία, η οποία ενώ λειτουργούσε σαν τζαμί με παράνομο τρόπο είχε γίνει μουσείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, πραγματοποιήθηκαν ακουστικές φωνητικές δοκιμές. Το άκουσμα της προσευχής για την κατάκτηση, προκάλεσε σχόλια του τύπου “μήπως φτάνει στο τέλος της η νοσταλγία για την Αγία Σοφία;”» αναφέρει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Akit, που τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικού τεμένους.

Η Αγία Σοφιά μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ανακηρύχθηκε μουσείο το 1934 από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ