Κώστας Α. Τσιτουρίδης (συνέντευξη) - όταν ένας πετυχημένος γιατρός αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά

Κώστας Α. Τσιτουρίδης (συνέντευξη) - όταν ένας πετυχημένος γιατρός αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά

Συνέντευξη: Βαγγέλης Ραφτόπουλος

O Κώστας Α. Τσιτουρίδης υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια  απαντά στις ερωτήσεις μας, καθαρά και με λιτό λόγο ερμηνεύει όλα  αυτά που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και ξεκαθαρίζει τη πρόθεση του να ασχοληθεί με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει την πόλη και τους ανθρώπους της. 
 
Γιατί ένας πετυχημένος ακτινολόγος αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική;
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μου να βοηθήσω. Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είναι όψιμη. Πιστεύω ότι άφησα πετυχημένο έργο ως συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας αλλά και από τις διοικητικές θέσεις που υπηρέτησα. Επι πλέον θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας, (ο καθένας στα περιθώρια που του επιτρέπονται απο τη καθημερονότητα του)  η  διαμόρφωση συναίνεσης και συνεργασίας με τις υγιείς δυνάμεις προκειμένου να ηττηθούν η αδράνεια, η στασιμότητα, η οπισθοδρόμηση, η πεζή ανούσια διαχείριση και η σπατάλη.

Τιι είναι αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη σας η Θεσσαλονίκη;
Νομίζω πάνω από όλα αυτό που χρειαζόμαστε είναι το όραμα για μια νέα σύγχρονη πόλη που αγαπά και φροντίζει  τους πολίτες της. Λίγα λόγια και πολύ δουλειά

 
Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσετε με την παρουσία σας;
Η παρουσία μου στο νέο δημοτικό συμβούλιο πιστεύω ότι θα προσθέσει, αυτό που έδωσε στο 2006-2010, όταν ως δημοτικός σύμβουλος με τη Χρύσα Αράπογλου, με πολύ σκληρή δουλειά, αποκαλύψαμε αρχικά το σκάνδαλο της « παγίας προκαταβολής» και αργότερα το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, αποδομώντας πλήρως ένα σκληρά δομημένο σύστημα που λυμαίνονταν την πόλη για χρόνια. Θα προσθέσει η εμπειρία – δυναμισμό και τη μέγιστη διαφάνεια

Γιατί με τον Σπύρο Βούγια; 

Γιατί έχει μια πολύχρονη παρουσία στα κοινά της πόλης. Υπήρξε πάντα ένας δημόσιος επιστήμονας . Γιατί η πόλη χρειάζεται εξωστρέφεια, σύγχρονη ταυτότητα και υψηλό ηθικό .
 
Κατά την άποψή σας ποιές είναι οι προτεραιότητες που θα έπρεπε να δωσει ο νέος Δήμαρχος για τη σημερινη Θεσσαλονικη;
Ασφαλώς η καθαριότητα , το συγκοινωνιακό και η ασφάλεια των πολιτών .
 
Τι θετικό έχετε να πείτε για τη Δημαρχία του κ. Μπουτάρη;
Έκανε αξιοπρόσεκτες προσπάθειες στο τομέα του τουρισμού και προσπάθησε να διαμορφώσει ένα κλίμα για να γίνει η πόλη κέντρο διασταύρωσης πολιτισμών ,κέντρο ειρήνης και συνεργασίας των λαών, πολυπολιτισμικό και δημοκρατικό σταυροδρόμι ελευθερίας .
 
Ποιά ήταν κατά τη γνώμη σας τα αρνητικά της Δημαρχίας;
Τα αρνητικά της δημαρχίας του κυρίου Μπουτάρη τα βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της πόλης. Οι βαθμολογίες σε ότι αφορά την καθαριότητα , την ασφάλεια και το συγκοινωνιακό αγγίζουν το μηδέν, το ίδιο ισχύει και για το τομέα του πολιτισμού .
 
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στη θεραπεία και νοσηλεία των ασθενών στη Θεσσαλονίκη;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη πόλη μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας ,είναι η δύσκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και για ορισμένες μάλιστα ειδικότητες είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ η χρήση και η απαίτηση « πλάγιων οδών» τείνει να γίνει καθεστώς . Αυτό βέβαι είναι θέμα γενικότερης πολιτικής που αφορά και το πανεπιστήμιο . Επίσης χρειάζονται άτομα με στοιχειώδη διοικητική εμπειρία, και με γνώση του χώρου της υγείας, ως επικεφαλείς Διοικητές στις μονάδες υγείας και στα νοσοκομεία, και όχι μόνο θεωρητικοί τίτλοι σπουδών και μεταπτυχιακά .
 
Η προστασία των πολιτών είναι για εσάς μείζον θέμα;
Η προστασία των πολιτών είναι μείζον πρόβλημα στη πόλη μας και σε όλη τη χώρα και χρειάζονται συγκρούσεις με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα
 
Πως μπορούμε να προστατεύσουμε το άσυλο στο Πανεπιστήμιο;
Υπάρχουν πολλές λύσεις να προστατευθεί και το άσυλο και η δημόσια περιουσία και η δημοκρατία , αρκεί η εκάστοτε κυβέρνηση να υιοθετήσει όσα μέτρα προτείνονται στο τομέα αυτό, από όσους έχουν την εμπειρία και τη γνώση.

O Κώστας Α. Τσιτουρίδης Ιατρός Ακτινολόγος  (Δ/ντης Ε.Σ.Υ.) είναι παντρεμένος με την ακτινολόγο Αρβανίτη Μαιρούλα είναι πατέρας της Ροδής, απόφοιτης αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ. Πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης και με πολλαπλές  συμμετοχές σε συνέδρια – μετεκπαιδευτικά μαθήματα –και με πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις αποφάσισε για πρώτη φορά το 2006 να ασχοληθεί με τα κοινά. Εκλέχθηκε  Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 2006-2010 με τη παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» της Χρύσας Αράπογλου.Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος συντονιστής διευθυντής στο Ακτινολογικό τμήμα του  Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ενώ ταυτόχρονα είναι και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του  νοσοκομείου. 
O Κώστας Α. Τσιτουρίδης είναι υποψήφιος σ αυτές τις Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. 
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως