Κώστας Μαγγίνας τρίο στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5

Κώστας Μαγγίνας τρίο στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5

Κώστας Μαγγίνας τρίο την Τετάρτη 3 Ιουλίου στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5 (Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης).

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ  ΤΡΙΟ
Κώστας Μαγγίνας  (κιθάρα)
Αγαμέμνων Μάρδας (ακ. μπάσο) 
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα)    

Ο κιθαρίστας Κώστας Μαγγίνας, ένας από τους πιο καταξιωμένους Ελληνες μουσικούς, έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και στo εξωτερικό με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Rosario Guliani, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.ά.
Μαζι με τον  Αγαμέμνονα Μαρδα στο μπάσο και τον Αλέκο Σπανίδη στα τύμπανα παρουσιάζουν ένα υλικό που αντλεί την έμπνευση από την αυτοσχεδιαστική και αρμονική παραδοση της jazz και παράλληλα ενσωματώνει ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής παράδοσης του rock, της folk και του blues…
Αφετηρία ένα προγραμμα  από jazz  standards, παραδοσιακά αμερικανικά τραγουδια, συνθέσεις του Bob Dylan, του Leonard Cohen και άλλων.

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ  (κιθάρα)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of  Music στη Βοστώνη.
Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως  ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.
Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» σε συναυλίες στο πλαίσιο του της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997 και αλλού.
Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικές ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικό με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Rosario Guliani, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α.
Έχει ηχογραφήσει τρία προσωπικά CD:
“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

ΑΓΑΜΕΝΩΝ ΜΑΡΔΑΣ  (ακουστικό μπάσο)
Ο Αγαμέμνων Μάρδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την Jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στον χώρο της ελληνικής μουσικής, έχει βρεθεί να παίζει με τον Δ.Σαββόπουλο, τον Γ.Νταλάρα, τον Δ.Ζερβουδάκη, τη Μ.Κανά, τον Π.Γαϊτάνο, τον Θ.Παπακωνσταντίνου κ.α

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ (τύμπανα)  
Ο Αλέκος Σπανίδης γεννήθηκε στην Θεσ/νίκη στις 7/6/1976. Άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική κ τα ντραμς στην ηλικία των 12 ως αυτοδίδακτος. Στα 16 του εγγράφεται στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης, τμήμα Drums & Percussion, όπου κ φοίτησε για 4 χρόνια, τελειώνοντας έναν κύκλο σπουδών στο drumset και εισαγωγής στην Ανωτέρα σχολή Κρουστών (καθ.Christofer Baka). Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα κλασικών ευρωπαικών κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης (μαρίμπα, βιμπράφωνο, τυμπάνια – καθ.Αναστάσης Βασιλειάδης) όπου κ αποφοίτησε με άριστα το 2003. Επίσης φοίτησε στο τμήμα Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας απ?όπου αποφοίτησε το 2005 (καθ. Κλεάνθης Ζαρίμπας). Από τότε ασχολείται κ με την διδασκαλία σε διάφορα κρατικά κ μη ιδρύματα της χώρας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη με πολλούς από τους κορυφαίους Drummers του κόσμου όπως: Jim Chapin,Gene Jackson, Peter Erskine, Dave Weckl, Kenwood Dennard, Lenny White, Greg Hutchinson, Francisco Mela,  Jeff Boudreaux, Jacubu Griffin, George Mel, Κώστας Αναστασιάδης και τον μαριμπίστα Gergely Nagy.
Έχει παίξει κ συνεργαστεί με τους: Sheila Jordan,  Milcho Leviev, David Berkman, James Wylie, Diego Rivera, Petar Momchev, Ventzi Blagoev, Michael Weisberger, Nellie Travis, Peter Saltchev, Simon Helle, Nati ??king?? Maimone, Marc Abrahms,Oleg Chaly, Makis Stefanidis,Blues Wire, Nasa Funk, Kostas Magginas , Haris Ioannou,Vasilis Xenopoulos, Dimitris Tsakas. Με τους συνθέτες : Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Καζαντζής και με Έλληνες καλλιτέχνες διαφόρων στυλ όπως: Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique, Παύλος Παυλίδης και οι B-movies, Θεοδοσία Τσάτσου,κ.α.
Συνιδρυτής και συνθέτης του ethnic συγκροτήματος  ΕΚΜΕΚ. Συμμετοχή ως έκτακτος μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Θες/νίκης (1997-1999). Μέλος της ομάδας Κρουστών της Ανωτέρας τάξης του Κρατικού Ωδείου Θες/νίκης (2001-2003). Μέλος της jazz orchestra JOHANN SEBASTIAN JAZZ (2001-2002). Μέλος της συμφωνικης ορχήστρας ΣΥΓΧΡΟΝΙΑ (2002-2004). Συμμετοχή ως τυμπανίστας και πρώτος κρουστός στην ορχήστρα ΠΑΛΙΝΤΟΝΟΣ ΑΡΜΟΝΙΑ του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου (2003-2004).

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως