Κυνήγι Θησαυρού από την ReAcTiON

Κυνήγι Θησαυρού από την ReAcTiON

Η φοιτητική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ ReAcTiON, το Σάββατο 13 Μαΐου οργανώνει  Κυνήγι Θησαυρού με σκοπό να φέρει τον κόσμο κοντά στην ιστορία και την άσκηση της Χημείας. Μέσα από απλές διαδικασίες ο παίκτης καλείται να καταλάβει χημικούς όρους, να λύσει γρίφους, να κινηθεί στο χώρο και στο χρόνο για να διορθώσει το χρονικό ασυνεχές και να καταφέρει να περάσει από όλους τους σταθμούς-χώρες, μέσα από ένα διαδραστικό  και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων.
 
Με χώρο διεξαγωγής την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα οργανωθούν σε ομάδες για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, να μάθουν και να διασκεδάσουν. Με έναρξη το Αστεροσκοπείο και κατεύθυνση προς την Πλατεία Χημικού και το Παιδαγωγικό, θα περιηγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου και με τη βοήθεια των εθελοντών μας θα περνάνε από σταθμούς, θα λύνουν γρίφους και προβλήματα, θα συλλέγουν στοιχεία και θα προχωρούν με στόχο το τελικό έπαθλο! 
 
Το Κυνήγι Θησαυρού χρηματοδοτείται από το EYCN (European Young Chemists´ Network) και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. 
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της ομάδας στο facebook!
 
Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2015 και έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, για το σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι παρακάτω στόχοι: 
 
Επιστημονικοί στόχοι:
-Η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη μας. Αυτά στοχεύουμε να υλοποιήσουμε μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεις σε βιομηχανίες και αδερφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.
 
Κοινωνικοί στόχοι:
-Ενημέρωση του κοινού μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.