Κυριακάτικο Πρωινό | Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Κυριακάτικο Πρωινό για όλη την οικογένεια από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


Μουσικό Παραμύθι

«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» της Βάνας Παπαϊωάννου

Ένα μουσικό κυριακάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια ετοιμάζει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο Θέατρο Ανετον με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ, και να απολαύσουν το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού».

Πρόκειται για ένα έργο, παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 – 1949), που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Στο παραμύθι ο συνθέτης εμφανίζεται στην παιδική του ηλικία. Η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται από οπτική απεικόνιση (βιντεοπροβολή) ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση, έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή.

► Info

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Θέατρο Ανετον
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό
Ώρα έναρξης συναυλίας: 11:30
Ώρα προσέλευσης κοινού : 11:00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως