Κυριάκος Μητσοτάκης: Εν μέσω Εθνικής τραγωδίας... η μεταγωγή Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εν μέσω Εθνικής τραγωδίας... η μεταγωγή Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου

Ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα

Ερώτηση μέσω διαδικτύου προς τον κ. Τσίπρα, για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ.Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Σημειώνεται ότι ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά εκτελέσεων σε 16 φορές ισόβια.
Το καθεστώς των αδειών που ισχύει στις αγροτικές φυλακές,  δεν διαφέρει από τις κλειστές φυλακές.
   
Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών, ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.
Αυτό  σημαίνει ότι κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως