{ Τελευταία νέα }

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: IX όχημα συγκρούστηκε με ...αγελάδα

Ο οδηγός δεν πρόλαβε να αλλάξει πορεία.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: IX όχημα συγκρούστηκε με ...αγελάδαIX όχημα συγκρούστηκε με ...αγελάδα στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ενα πραγματικά ασυνήθιστο περιστατικό (τουλάχιστον για τους κατοίκους των αστικών περιοχών) σημειώθηκε στις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά την προηγούμενη Πέμπτη.
Ειδικότερα, μια αγελάδα κινούταν κατά μήκος του δρόμου Λαγκαδά – Πέντε Βρυσών μόνη της, εκτος κοπαδιού και χωρίς επιτήρηση από τον ιδιοκτήτη της.
Διερχόμενος οδηγός,  αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αλλάξει πορεία με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο άτυχο ζώο.  Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, η αγελάδα και ο οδηγός χαίρουν άκρας υγείας ευτυχώς. Το αυτοκίνητο έχει υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με το lagadas.net, συχνό είναι το φαινόμενο διέλευσης κοπαδιών αιγοπροβάτων και βοοειδών μέσα από τον οικισμό ή να βόσκουν μεμονωμένα εκτός κοπαδιού παραπλεύρως επαρχιακών οδών, με άμεσο κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς.
Μιλώντας στο lagadas.net η πρόεδρος της κοινότητας Εξαλόφου Πελαγία Χρυσανθοπούλου τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά όπου ΙΧ έρχονται αντιμέτωπα με ζώα τα οποία κινούνται σε κεντρικούς δρόμους.
«Δυστυχώς στο δήμο Λαγκαδά, που είναι κατά βάση αγροτικός δήμος, δεν υπάρχει κανονισμός βοσκοτόπων και βόσκησης, ώστε οι κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και να υπάρχει το αίσθημα της ευταξίας των χωριών και της ασφάλειας προς τους πολίτες που κινούνται σε περιοχές κατά βάση αγροτικές. Είμαστε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση», δήλωσε.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ