Λαϊκό Πανεπιστήμιο Βόλβης σε Σταυρό - Ασπροβάλτα

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Βόλβης σε Σταυρό - Ασπροβάλτα

Δωρεάν διαλέξεις για επιστημονικά θέματα με εκλαϊκευμένο περιεχόμενο, προσφέρει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Βόλβης, που θα λειτουργήσει μέσα από τη συνεργασία του δήμου Βόλβης με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης».  
 
Οι διαλέξεις θα γίνουν σε Σταυρό και Ασπροβάλτα, με ελεύθερη είσοδο και μετά από την ολοκλήρωση του Α? Κύκλου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Βόλβης. 
 
Η πρώτη διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Βόλβης θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ρεντίνας, στον Σταυρό, με θέμα: 
“Εναλλακτικές μορφές τουρισμού”. Εισηγητής: Λάζαρος Δούρβος, Πτυχιούχος Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΤΕΙ, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
 
Το ίδιο θέμα θα αναπτυχθεί και στην πρώτη διάλεξη της Ασπροβάλτας, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίου Γεωργίου.
 
Το πλήρες πρόγραμμα του Α? Κύκλου που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016, θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Βόλβης, λειτούργησε αρχικά το καλοκαίρι με δυο διαλέξεις στη Νέα Μάδυτο και τώρα αναπτύσσεται στον Σταυρό και την Ασπροβάλτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Λαϊκού Πανεπιστημίου, που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία, για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί σε δήμο εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς έως σήμερα πραγματοποιούνταν σε δήμους όπως των Σερρών, της Δράμας, του Κιλκίς κ.ά.. 
 
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, καλεί τους κατοίκους του δήμου Βόλβης να αγκαλιάσουν μαζικά τον νέο αυτό θεσμό, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να απλωθεί, αξιοποιώντας μελλοντικά και το τοπικό επιστημονικό δυναμικό. 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως