Λάρισα: «Ανάδυση»-H ολογραμματική ιστορία της πόλης πάνω στον Πηνειό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρεμιέρα» έκανε το βράδυ της Τρίτης (22/06) η «Ανάδυση», η εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση, στον ποταμό Πηνειό, στην καρδιά της πόλης της Λάρισας.

Πρόκειται για μια δράστη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Interactive Light Designs και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η δράση πραγματοποιείται με σκοπό να σηματοδοτήσει και να υπενθυμίσει σε όλους, τόσο τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού που δυστυχώς λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ούτε φέτος, όσο και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη μας εισάγοντας μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

«Ανάδυση»: το ποτάμι και το υγρό στοιχείο αποτέλεσαν την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή «Ανάδυση» ξεκινά με ένα βίντεο 3D animation, το οποίο περιλαμβάνει, μετά από επιλογή, κάποια από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας.

Η προβολή πραγματοποιείται μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 (21:30 έως 23:00), στο σημείο «Λιμανάκι». 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως