{ Life }

Λαχταριστό τυρί σαγανάκι. Συνταγή


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Λαχταριστό τυρί σαγανάκι. Συνταγή



Tα βήματα που οδηγούν στο λαχταριστό τυρί σαγανάκι!

 
Συστατικά
 
    110-120 γρ. γραβιέρα (ή κεφαλογρα-βιέρα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι),
    1/3 φλ. περίπου αλεύρι,
    λάδι για τηγάνισμα,
    ½ λεμόνι.
 
Εκτέλεση
Για να πετύχει το σαγανάκι σας, το τυρί πρέπει να έχει πάχος 1 ½ τουλάχιστον εκατοστό (το πλάτος του θα είναι 7 εκ. και το μήκος του περίπου 10).
Αν η φέτα του τυριού είναι πιο λεπτή, τότε θα λιώσει στο τηγάνι.
Καθαρίζετε την κρούστα του τυριού και το βρέχετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αμέσως το αλευρώνετε και το τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περισσό αλεύρι.
Παίρνετε ένα μικρό, βαρύ τηγάνι και βάζετε μέσα λίγο λάδι (ελαιόλαδο καλύτερα).
Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζετε μέσα το τυρί και το αφήνετε να ροδίσει για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντάς το προσεχτικά με σπάτουλα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και στύβετε πάνω το χυμό ½ λεμονιού. Το σερβίρετε αμέσως.
 
Καλή σας απόλαυση!
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ