Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ

Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ

Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό. Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε, απολαμβάνοντας την κυριακάτικη ραστώνη. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.
Υλικά Συνταγής
1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
10 μεγάλες πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε