Λευκή φάλαινα ξεβράστηκε στην Αυστραλία - Μπορεί να είναι η διασημότερη του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια λευκή φάλαινα ξεβράστηκε σε μια παραλία στην ανατολική Βικτώρια, προκαλώντας ερωτηματικά για το αν μπορεί να είναι η γνωστή λευκή φάλαινα, η Migaloo.

Το πτώμα της φάλαινας βρέθηκε στην παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω νερού, το πρωί του Σαββάτου. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό ήταν εκεί.

Ο ντόποιος κάτοικος Peter Coles βρήκε το κουφάρι το πρωί του Σαββάτου όταν ήταν για ψάρεμα με το καγιάκ του.

«Μπορούσα να το δω από απόσταση, αλλά ήταν ένα πολύ περίεργο χρώμα, απλώς έμοιαζε με ένα κομμάτι λευκού και όσο πλησίαζα, μπορούσα να δω τις ραβδώσεις της κοιλιάς του, οπότε ήταν προφανώς μια φάλαινα», είπε.

«Το κοίταξα καλά και πήρα μερικές φωτογραφίες για την περίπτωση που χρειαζόταν να αναγνωριστεί από κάποιον.

«Ήταν αρκετά εντυπωσιακό, έμοιαζε με αυτό το όμορφο είδος γλυπτού από λευκό μάρμαρο.

“Ήταν απλώς ασυνήθιστο, τόσο, τόσο ασυνήθιστο και φτιαγμένο για μερικές υπέροχες φωτογραφίες, στην πραγματικότητα.”

Μια κοντινή φωτογραφία μιας λευκής φάλαινας στην άμμο.

Είναι η Migaloo;

Η επιστήμονας άγριας ζωής του Πανεπιστημίου Macquarie, Vanessa Pirotta, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που θέλουν να μάθουν αν το πτώμα είναι όντως αυτό της γνωστής λευκής φάλαινας Migaloo – η οποία παρατηρείται τακτικά στα ανοιχτά της Αυστραλίας από το 1991.

Αλλά τόνισε ότι υπάρχουν κι άλλες πιθανότητες.

«Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν ακούμε για μια λευκή φάλαινα είναι η πιο διάσημη λευκή φάλαινα στον κόσμο, η Migaloo», είπε.

«Έχοντας δει φωτογραφίες, φαίνεται ότι είναι στην πραγματικότητα μια λευκή φάλαινα, αλλά το αν είναι η Migaloo, δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

Ο Δρ Pirotta είπε ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν επίσης να έχουν κάνει το δέρμα λευκό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσο καιρό το πτώμα βρίσκεται εκεί.

«Με την πάροδο του χρόνου, εάν το ζώο έχει περάσει, το δέρμα μπορεί να φθαρεί και να ξεφτίσει και μπορεί να ασπρίσουν ως αποτέλεσμα αυτού», είπε.

«Αλλά κοιτάζοντας τις εικόνες, φαίνεται ότι είναι μια γνήσια λευκή φάλαινα».

The carcass of a white whale on a beach.

Ο Δρ Pirotta είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες ή γενετική δειγματοληψία για να καθοριστεί εάν η φάλαινα είναι η Migaloo.

«Εάν μπορούμε να πάρουμε μια πραγματικά καλή φωτογραφία της ουράς, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να την ταιριάξουμε με την Migaloo ή θα μπορούσαμε να βρούμε αν είναι στην πραγματικότητα Migaloo ή όχι, οπότε αυτό θα είναι το πρώτο βήμα», είπε.

«Το επόμενο πράγμα θα ήταν η λήψη γενετικών δειγμάτων, τα οποία θα ληφθούν ούτως ή άλλως, επειδή οι επιστήμονες και οι αρχές θα αναλάβουν νεκροψία φαλαινών – που είναι ουσιαστικά αυτοψία – για να εντοπίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τι έχει συμβεί εδώ.

“Το ζώο πέθανε από φυσικά αίτια ή το ζώο είχε κάποιο είδος αρνητικής αλληλεπίδρασης στη θάλασσα; Απλώς δεν ξέρουμε σε αυτό το στάδιο.”

Ο Δρ Pirotta είπε ότι δεν θα έπρεπε να περάσει πολύς χρόνος για να διαπιστωθεί εάν η φάλαινα ήταν η Migaloo, αλλά ανεξάρτητα από αυτό ήταν ένα σημαντικό εύρημα για τους επιστήμονες.

«Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για ένα ζώο που είναι συχνά απρόσιτο, κολυμπά σε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές και έχει μια ζωή σχετικά αόρατη από τους ανθρώπους», είπε.

“Αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να μάθουμε περισσότερα, να συλλέξουμε δείγματα και να μάθει ο κόσμος της επιστήμης συλλογικά από αυτό το άτομο για να κατανοήσουμε καλύτερα τις φάλαινες καμπούρες αλλά και να μάθουμε περισσότερα για το θαλάσσιο περιβάλλον μας.”

Ο Δρ Pirotta είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να μένουν έξω από το νερό με το κουφάρι της φάλαινας στην παραλία και να μην το αγγίζουν ή να το παρεμβαίνουν.

Το τμήμα περιβάλλοντος της Βικτώριας είπε ότι ισχύουν σημαντικές κυρώσεις σε όποιον πήρε μη εξουσιοδοτημένο δείγμα ή αναμνηστικά, όπως δόντια, από νεκρή φάλαινα ή δελφίνι.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως