{ Τελευταία νέα }

Λευτέρης Χριστοφόρου: «Iσχυρό όπλο το ψήφισμα για Ελλάδα και Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Τί ανάφερε ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Κατηγορίες: Διεθνή

Λευτέρης Χριστοφόρου: «Iσχυρό όπλο το ψήφισμα για Ελλάδα και Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου υπογράμμισε πως το ψήφισμα της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια, αποτελεί ισχυρό όπλο για Ελλάδα και Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Αυτό το ψήφισμα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την Ελλάδα και Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα Βαρώσια,  ο κος Χριστοφόρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μαζί με τους συναδέλφους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με την καθοριστική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ηγέτη μας Μάνφρεντ Βέμπερ, πετύχαμε να υπερψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο ένα ισχυρό ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στην Αμμόχωστο».
 
«Το σημαντικότερο είναι», συνεχίζει ο κος Χριστοφόρου ότι για πρώτη φορά το Ευρωκοινοβούλιο με τη καθολική στήριξη του σώματος «απαιτεί να ληφθούν αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τη παραβατική της συμπεριφορά». Καταλήγει δε, λέγοντας: «Ταυτόχρονα το ψήφισμα ενισχύει τα δίκαια της Κύπρου και της Ελλάδας έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Αυτό το ψήφισμα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την Ελλάδα και Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ