Λιόση beach bar

Στιγμές χαλάρωσης στο Λιόση beach bar

Η Άφυτος είναι ένας παραθαλάσσιος παραδοσιακός οικισμός της Χαλκιδικής με απέραντη θέα στον Τορωναίο κόλπο. Μπροστά της βρίσκονται οι παραλίες της Μουδουνούς, οι Βάρκες και το Λιόση. Το Cityportal βρέθηκε στην περιοχή και σας παρουσιάζει το μεγαλύτερο beach bar της περιοχής, το Λιόση beach bar. Ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους σε οργανωμένη παραλία.

Έχοντας περιπλανηθεί στα λιθόστρωτα σοκάκια του οικισμού της Αφύτου (μπορείτε να δείτε εδώ το αφιέρωμα του Cityportal στην Άφυτο), αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο. Κατηφορίζοντας από την κεντρική πλατεία συναντήσαμε το άγαλμα της βρύσης Μπαμπακιλέτ και είδαμε την πινακίδα που μας ενημέρωνε για τις επιλογές μας. Στα αριστερά η παραλία Βάρκες, στα δεξιά η Μουδουνού και το Λιόση. Έχοντας ρωτήσει τους ντόπιους (που πάντα ξέρουν καλύτερα), επιλέξαμε να κατευθυνθούμε στο Λιόση και στο ομώνυμο beach bar.

Λιόση beach bar

Το Λιόση βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το κέντρο της Αφύτου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε οδικώς είτε πεζοί. Με τα πόδια θα χρειαστείτε περίπου 10 με 15 λεπτά, αλλά ο δρόμος διαθέτει άσφαλτο και μερικές μόνο ανηφόρες. Αν μετακινηθείτε με αυτοκίνητο δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε parking, παρά μόνο σε περιόδους μεγάλης αιχμής.

Η παραλία Λιόση

Η θάλασσα έχει τα κλασικά γαλαζοπράσινα νερά που έχουμε συνηθίσει και αγαπάμε στην Χαλκιδική και είναι σχετικά ρηχά, επομένως κατάλληλη για παιδιά και για όσους δεν είναι δεινοί κολυμβητές. Σε κάποια σημεία στην αρχή και για 1 με 2 μέτρα το πολύ υπάρχουν μεγάλες πέτρες, τις οποίες όμως εύκολα μπορείτε να παρακάμψετε και να κάνετε το μπάνιο σας. Η ακτή είναι καλυμμένη με λεπτή, ανοιχτή άμμο και μετράει αρκετά μέτρα σε πλάτος.

Το μεγαλύτερο Beach bar της περιοχής

Μπαίνοντας στο beach bar θα παρατηρήσετε σίγουρα τα μεγάλα πλατάνια που χαρίζουν τον ίσκιο και την δροσιά τους στο μέρος. Από κάτω τραπεζάκια σάς περιμένουν για να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας (ο οποίος συνοδεύετε από αρκετά καλούδια). Το σημείο είναι ιδανικό για να πάρετε και το μεσημεριανό σας σνακ (μια φρουτοσαλάτα, τορτίγιες κα.), μακριά από την άμμο και τον καυτό Ήλιο. Βέβαια, τα Σαββατοκύριακα δίνεται «μάχη» για τα συγκεκριμένα τραπέζια. Οπότε, φροντίστε να φτάσετε έγκαιρα ή ακόμα καλύτερα επισκεφτείτε το beach bar τις καθημερινές.

Προχωρώντας θα δείτε πως κατά μήκος της ακτής βρίσκονται πολυάριθμες ξαπλώστες και ομπρέλες. Επιλέξτε το ιδανικό σημείο για εσάς, αν δεν έχετε ήδη κάνει κάποια κράτηση. Το φιλικό προσωπικό δεν θα διστάσει να σας εξυπηρετήσει όσο μακριά και αν επιλέξετε να κάτσετε από το κεντρικό bar.

Επιλέξαμε να συνεχίσουμε με παγωμένα ποτά δίπλα από το κύμα, με τους μισούς θα θέλουν παγωμένες μπύρες και μόλις δύο από εμάς cocktails. Φυσικά, το τι θα επιλέξετε εσείς είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Αν σε κάτι όμως θα συμφωνήσετε μαζί μας είναι πως το χαλαρό κλίμα στο Λιόση θα σας κάνει να λιώσετε στις ξαπλώστρες έως αργά το απόγευμα. Η ένταση της μουσικής είναι κατάλληλη για να σου φτιάξει την διάθεση, αλλά ταυτόχρονα σου επιτρέπει να κάνεις μια συζήτηση με την παρέα ή να απλά ηρεμήσεις δίπλα στην θάλασσα.

Χρήσιμα tips

Οι ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες μόνο για τους πελάτες του beach bar και η ελάχιστη κατανάλωση είναι 6 ευρώ/άτομο.

Beach bar Λιόση

Διεύθυνση: Άφυτος, παραλία Λιόση, Χαλκιδική, 630 77.
Κλείνει στις 21:30.
Τηλέφωνο: 693 618 2654.