{ Τελευταία νέα }

Lockdown: Σενάριο για «λουκέτο» στην εστίαση τις γιορτές, απαγόρευση μετακινήσεων

φωτογραφια Alexandra_Koch Pixabay

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Lockdown: Σενάριο για «λουκέτο» στην εστίαση τις γιορτές, απαγόρευση μετακινήσεων«Οσο νωρίτερα αρθούν τα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα υπάρξει αναζωπύρωση» εξήγησε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου

Η επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ μιας νέας παράτασης του lock down, πέραν της 7ης Δεκεμβρίου «Οσο νωρίτερα αρθούν τα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα υπάρξει αναζωπύρωση» εξήγησε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου. Κάτι που δεδομένα απασχολεί και προβληματίζει τους επιστήμονες.

Tο σενάριο για άρση του lockdown στις 14 Δεκεμβρίου μοιάζει τούτη την στιγμή το πιο πιθανό. Παρότι, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας χθες Νίκος Σύψας τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Νίκος Σύψας  το lockdown που έχουμε είναι εν μέρει χαλαρό και δεν βοηθάει στη γρήγορη αποκλιμάκωση της πανδημίας. Και όπως τόνισε  την ημέρα που θα ανοίξει η κοινωνία θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, ελάχιστοι Έλληνες έχουν αντισώματα και γι? αυτό υπάρχει κίνδυνος τις επόμενες 15 – 20 ημέρες να αρχίσουν τα κρούσματα να ανεβαίνουν.

Μητσοτάκης: διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά. «Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις» «δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία, εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός».

Να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με το Mega, παρά τα σενάρια για την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ περί τις 20 Δεκεμβρίου, με αυστηρούς όρους και μόνο με καθήμενους, δεν αποκλείεται το λουκέτο κατά την περίοδο των εορτών. Εκπρόσωποι του κλάδου σε μήνυμα τους προς την κυβέρνηση ζητούν να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των εορτών, γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.
 
Η απόφαση δεν αφορά μπαρ και νυχτερινά κέντρα, που δεν αναμένεται να ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά καφέ και εστιατόρια. Στις εορταστικές απαγορεύσεις, μελετάται ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων όπως το Πάσχα, αλλά και οι μετακινήσεις από τον έναν νομό στον άλλο.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ