{ Τελευταία νέα }

Lockdown στη Θεσσαλονίκη; Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων. Tα μέτρα στο επίπεδο 4


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Lockdown στη Θεσσαλονίκη; Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων. Tα μέτρα στο επίπεδο 4Το πιο πιθανό σενάριο δείχνει τη Θεσσαλονίκη να περνά στην κατηγορία 4, δηλαδή στο κόκκινο. Rapid tests από τον ΕΟΔΥ στην πόλη

ΕΞΕΛΙΞΗ. ► Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση,  κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην περιοχή του  Βασιλικού Θεάτρου, από αύριο Πέμπτη 29/10 το πρωί, ώστε πολίτες που το επιθυμούν να προσέρχονται για να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν το αποτέλεσμα άμεσα με rapid test . Στη Θεσσαλονίκη έρχεται άμεσα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
__________________________________________________________________________
Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο πιθανό σενάριο θέλει την πόλη να αλλάζει επίπεδο κινδύνου και να περνά στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο.
Σύμφωνα με το  mega,  το lockdown θα περιλαμβάνει και το μέτρο του γενικού αποκλεισμού της περιφερειακής ενότητας. Δηλαδή, θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από και προς άλλους νομούς από τον νομό και προς τον νομό Θεσσαλονίκης. 
Οι επίσημες ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας αναμένονται από ώρα σε ώρα.
 
Ακολουθούν τα μέτρα που ισχύουν στις ''κόκκινες'' περιοχές.
 
- Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μόνο ατομική άθληση. 
- Αναστολή λειτουργίας γυμναστηρίων. 
- Αναστολή λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. 
- Aναστολή λειτουργίας κινηματογραφικών προβολών.
- Αναστολή λειτουργίας μουσικών σκηνών.
- Μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
- Αναστολή λειτουργίας των υποθέσεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη. 
- Αναστολή λειτουργίας εμποροπανηγύρεων, Κυριακάτικων αγορών κλπ. 
- Αναστολή λειτουργίας της εστίασης. Θα υπάρχει λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης αποκλειστικά με take away – delivery.  Αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια).  
- Στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ) θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό), 1 άτομο ανά 10 τ.μ (4 άτομα 20-100 τ.μ και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ επιπλέον), θα γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, λειτουργία τους και Σαββατοκύριακο. |
- Aναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής κλπ. 
- Αναστολή εξόδου σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.
- Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο. 
- Στις λαϊκές αγορές θα παρίσταται 50% των πωλητών με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων, λειτουργία παράλληλων αγορών, υποχρεωτική χρήση μάσκας απ' όλους, περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη)
- Στις μεταφορές υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα, μέχρι ένας επιβάτης σε ταξί, περιορισμός επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι τρία άτομα. 
- Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίων. 
- Στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και σε όλους τους εισερχόμενους, ένας συνοδός ανά ασθενή, περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων έως 60% (εξαιρουμένων των ογκολογικών και επειγόντων περιστατικών).
- Αναστολή λειτουργίας παιδότοπων.
- Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
- Πρόβες για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα μέσω τηλεδιάσκεψης, αναστολή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γυρισμάτων. 
- Αναστολή συναθροίσεων. 
- Αναστολή προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά διαδικτυακά για τους συναυλιακούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστάσεις (μόνο καθήμενοι).
- Αναστολή συμμετοχής κοινού δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίου/έκθεσης μέσω διαδικτυακής μετάδοσης
- Στα σχολεία ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής σε συνδυασμό με τηλεκπαίδευση ή μόνο τηλεκπαίδευση. 
- Στους χώρους λατρείας έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας. 
 
 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ