11.7 C
Thessaloniki
12 C
Athens

Λογοτεχνική – μουσική βραδιά στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ.

2 βιβλία για καλό σκοπό, «Λόγια Γυμνά» και «Λόγια Αρσενικά», της συγγραφέως Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις Θερμαϊκός και οι εκδόσεις Πνοή σας προσκαλούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. Αγίας Σοφίας 38, 4ος όροφος, στη λογοτεχνική – μουσική βραδιά, 2 βιβλία για καλό σκοπό, «Λόγια Γυμνά» και «Λόγια Αρσενικά», της συγγραφέως Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, με θέμα: «Άνδρας. Γυναίκα. Ένας άνθρωπος. Αμέτρητες μάσκες. Ζωή, Έρωτας, Αγάπη, Λατρεία, Θάνατος. Σημασία και προεκτάσεις στη γραμμή του χρόνου».

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Ανδρέας Σταματόπουλος, Δημοσιογράφος. Μαζί με τη Φιλόλογο – Συγγραφέα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά θα μιλήσουν ο Δημήτριος Μπουραζάνας, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και ο Δρ. Ιωάννης Τσιαούσης, Ερευνητής – Καθηγητής Α.Π.Θ..

Ανάμεσα στις εισηγήσεις θα υπάρξει μουσική παρέμβαση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια που φωτίζουν τις ζωές των ηρώων των βιβλίων, από τους: Δημήτρη Μπατζιάκα, Δικηγόρο (αφήγηση, τραγούδι), Ιωάννη Ρουκά, Οικονομολόγο (πιάνο, τραγούδι), Βασίλη Πουλιόπουλο, Μουσικό (κιθάρα, μπουζούκι) και Σίμο Παραλίκα, Μουσικό (μπουζούκι).

Μέρος των εσόδων αποδίδεται υπέρ των σκοπών της Φ.Α.Α.Θ.

“Λόγια Γυμνά”,  βιβλίο. Αυτοτελή λογοτεχνικά κείμενα. Δοκίμια. Ποίηση. “Λόγια Γυμνά”. Η προσωποποίηση διαφόρων τύπων γυναικών…γυναικών που τολμούν με λόγια γυμνά, τολμηρά, ανεπιτήδευτα να εξωτερικεύσουν τα πάθη τους… Λόγια γυμνά εξιστορούν τη ζωή και το θάνατο μέσα από διάφορες μορφές έρωτα… παράνομος, παράφορος, παράλογος, ακραίος, ώριμος, άγουρος, τρυφερός, βάναυσος, βίαιος, αληθινός… Τελικά πρόκειται για μία γυναίκα, για την ίδια γυναίκα στο διάβα μιας “μεγάλης” ζωής..; Πόσες γυναίκες κρύβονται μέσα σε κάθε γυναίκα; Πόσους χαρακτήρες ντύνεται και γδύνεται κάθε γυναίκα; Είναι η δύναμη του άνδρα εραστή, συντρόφου, συζύγου, αυτή που πλάθει και ενίοτε ξεσκεπάζει το κάθε πρότυπο γυναίκας; Ποιες είναι οι γυναίκες αυτές; Πόσες είναι; Ποιος κρύβεται μέσα στα δικά τους λόγια, τα γυμνά..; Αυτό που στο πρώτο κεφάλαιο κορυφαία εκφράζεται σε μια ιστορία, σταθεροποιείται δυναμικά στο δεύτερο κεφάλαιο με τη μορφή δοκιμίου και γλυκά καταλαγιάζει στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από την ποίηση. Ένα πάζλ συναισθημάτων, ένα λεκτικό παιχνίδι αισθήσεων για αναγνώστες που μπορούν να δουν πίσω από τις λέξεις και να δώσουν ζωή στις εικόνες που πραγματικά ίσως συνέβησαν. Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά «Λόγια Γυμνά» εκδόσεις Θερμαϊκός 2012, Θεσσαλονίκη, ISBN: 978-960-99317-4-8.

Το λογοτεχνικό βιβλίο “Λόγια Αρσενικά” είναι η αληθινή ιστορία των ματωμένων πόθων ενός φιλήδονου άνδρα, η οποία εκτυλίσσεται στην ερωτική γραμμή του φιλόδοξου βίου του. Πολλές ερωμένες, μια σύζυγος, ένα αίσθημα, μια γυναίκα. Η σάρκα, το πνεύμα και η βούληση μιας κοινωνίας ανθρώπων παραδομένων στην αστάθεια, στην ανησυχία και στην ανία. Σεξουαλικά αρπακτικά; Πρόστυχα συναισθήματα; Αυθεντικά ένστικτα; Αυταπόδεικτη αλήθεια. Αυτό που κάνει τους ήρωες να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να ακολουθούν τη λογική αφημένοι στις ορμές της ηδονής. Πως το τυφλό σεξ υποδουλώνει την καθαρότητα του πόθου; Μπορεί το πάθος να σβήσει τον έρωτα; Μπορεί η αγάπη να αλλάξει την πραγματικότητα; Μια ιστορία με τολμηρή γλώσσα και πραγματικές εικόνες…. Λόγια, ιστορίες και εικόνες, αξέχαστα ελληνικά τραγούδια, διεθνείς ρήσεις και εμπειρίες, ένα τολμηρό μυθιστόρημα, μια αληθινή ιστορία που σοκάρει. Πέρα από τα γεγονότα, την πλοκή, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τους ήρωες, αυτό που συμβαίνει μέσα στο συγκεκριμένο ερωτικό χρονογράφημα είναι μια σύγκρουση με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες, τα ταμπού, τις σεμνότυφες αναστολές, τις υποκριτικές συστολές και μια ανατροπή σε γλωσσικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Ο θρίαμβος της Ελληνικής γλώσσας κόβει την ανάσα. Η ειλικρινής αποτύπωση αισθαντικών σεξουαλικών σκηνών μέσα από ρεαλιστικές γλωσσικές περιγραφές και εικόνες κάνει το βιβλίο “Λόγια Αρσενικά” να διαβάζεται απνευστί. Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά «Λόγια Αρσενικά» εκδόσεις Πνοή 2018, Αθήνα ISBN: 978-618-5307-35-6.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της Συγγραφέως:
Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ψηφιακά ΜΜΕ» του τομέα Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Sussex της Μεγάλης Βρετανίας, Πτυχιούχος  Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον τομέα «Σύγχρονα Γράμματα» του Πανεπιστημίου Avignon της Γαλλίας, και στην «Αγγλική Λογοτεχνία» από το DEI College, ενώ είναι Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ.. Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Βουλγαρική γλώσσα. Έχει την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση της σειράς adagio|φιλμικό ημερολόγιο της 3 Heads Digital Films, που μέσω της δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους προάγει την εργογραφία και τη βιογραφία συνανθρώπων μας που ασχολούνται με τις τέχνες, τα γράμματα, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Ασχολείται ενεργά με θέματα Επικοινωνίας, Προώθησης και Διαφύλαξης  Αισθητικής Κουλτούρας και  Πολιτισμού. Εργάστηκε ως εισηγήτρια πλήθους σεμιναρίων αξιόλογων Εκπαιδευτικών Φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αρθρογραφήσει  σε γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Διετέλεσε επί 10ετίας υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και της EXPO2008 στον τομέα της Επικοινωνίας. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Ιωάννη Ρουκά και μητέρα 2 αγοριών. Τα βιβλία της «Λόγια Γυμνά» εκδόσεις Θερμαϊκός και «Λόγια Αρσενικά» εκδόσεις Πνοή, κυκλοφορούν σε 2η έκδοση. Διατηρεί ιστολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.sissysigioultzirouka.blogspot.com .

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
11.7 ° C
13.3 °
10 °
76 %
1.5kmh
20 %
Σα
15 °
Κυ
9 °
Δε
13 °
Τρ
10 °
Τε
9 °