Λονδίνο: Παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από κατάρρευση σχολικής οροφής

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν παιδιά σε δημοτικό σχολείο Rosemead στο Dulwich του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το σχολείο μετά την κατάρρευση της οροφής του κτιρίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB) είπε ότι τρία πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο την Δευτέρα (15/11) περίπου στις 09:20 π.μ

«Πολλοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου για μικροτραυματισμούς, και ορισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το προσωπικό των ασθενοφόρων του Λονδίνου», είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όλα τα παιδιά και το προσωπικό απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το κτίριο και το περιστατικό έληξε γύρω στις 11:50.

Σε δήλωση του, το σχολείου ανέφερε: «Σήμερα το πρωί σε μια από τις τάξεις μας της τρίτης χρονιάς, μια οροφή κατέρρευσε με αποτέλεσμα να παρευρεθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί και κάποιοι από τους εμπλεκόμενους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είμαστε με τους μαθητές και τις οικογένειές μας για να τους υποστηρίξουμε.»

«Οι γονείς και οι οικογένειες μπορούν να καθησυχαστούν ότι η σχολική μέρα συνεχίζεται κανονικά σήμερα για το υπόλοιπο σχολείο».

«Τα συνεργεία μας περιέθαλψαν αρκετούς ασθενείς στο σημείο και τώρα έχουν αποσυρθεί», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου (LAS).

«Όλα τα παιδιά και το προσωπικό έχουν καταγραφεί και το σχολείο βρίσκεται σε διαδικασία επικοινωνίας με τους γονείς. Αναμένουμε ενημέρωση για την αξιολόγηση τυχόν τραυματισμών», είπε ένας εκπρόσωπος ενώ στο σχολείο έφθασαν και αστυνομικοί.

Μια ειδική ομάδα USAR (Urban Search and Rescue) και εξειδικευμένος εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να διασφαλιστεί ότι το κτίριο «δεν κινδυνεύει από περαιτέρω κατάρρευση», επιβεβαίωσε η LFB.

Πηγή: BBC

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως