Λοτζ - Πολωνία:  Καλλιτέχνης διακοσμεί στάση τραμ με πανέμορφα αποξηραμένα λουλούδια. (Φωτογραφίες)

Λοτζ - Πολωνία: Καλλιτέχνης διακοσμεί στάση τραμ με πανέμορφα αποξηραμένα λουλούδια. (Φωτογραφίες)

Όταν ρωτήθηκε τί την ενέπνευσε να δημιουργήσει αυτήν την ξεχωριστή στάση,  η καλλιτέχνης, Dominika Cebula αποκάλυψε ότι έχει πολλές πηγές έμπνευσης, συμπεριλαμβανομένης της πόλης στην οποία ζει. “Το Łódź φαίνεται να είναι πολύ γκρι και θλιβερό από την πρώτη ματιά αλλά είναι επίσης πολύ μοναδικό”, εξήγησε.  “Είναι μια καλλιτεχνική πόλη και πολλά πράγματα συμβαίνουν εδώ, πολλά έργα τέχνης δρόμου και φεστιβάλ”.
«Το κύριο χόμπι μου είναι η τέχνη – αποφοίτησε άλλωστε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λοτζ – αλλά μου αρέσει να περιβάλλομαι από φυτά εσωτερικών χώρων μιας και νιώθω καλύτερα στη φύση» απάντησε, όταν ρωτήθηκε για την πηγή έμπνευσης του πρότζεκτ της.
 Από τα τριαντάφυλλα μέχρι τις φτέρες, η καλλιτέχνης, πήρε εκατοντάδες φυτά, τα αποξήρανε και τα έβαλε σε τετράγωνα κομμάτια από γυαλί, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε στάση τραμ στην πλατεία Dabrowskiego στο Łódź.
«Επνεύστηκα από το συναισθηματικό νόημα να δίνω λουλούδια σε κάποιον, την έννοια των λουλουδιών στον πολιτισμό μας και την παρουσία τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας», εξήγησε η Δομινίκα όταν ρωτήθηκε για την έμπνευση πίσω από αυτό το έργο.
“Επίσης, αισθάνομαι ότι οι σύγχρονες πόλεις στερούνται φύσης. Θα ήθελα να εισαγάγω περισσότερα χρώματα και λουλούδια γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ήρεμοι γύρω από τη φύση », πρόσθεσε.
Αυτό το πολύχρωμο έργο με τίτλο “Νοσταλγία” βρίσκεται κοντά σε μια τοπική αγορά λουλουδιών στην ίδια πλατεία. Τα λουλούδια που χρησιμοποιήθηκαν για το έργο είναι διατηρημένα με εποξική ρητίνη για να εξασφαλίσουν τη μακροζωία τους έτσι ώστε άλλοι άνθρωποι να μπορούν να τους απολαύσουν περισσότερο.
Ερωτηθείς, πώς οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν σε ένα τόσο πολύχρωμο έργο,  η Ντομινίκα αποκάλυψε ότι ήταν θετικοί βλέποντας το έργο. «Έχουν την τάση να κάνουν φωτογραφίες της εγκατάστασης και άκουσα πολλά συγχαρητήρια», είπε.
Η καλλιτέχνης ξεκίνησε το έργο αυτό το καλοκαίρι, όταν όλα τα λουλούδια ήταν στην εποχή της ανθοφορίας. Στις αρχές Ιουλίου, η Dominika Cebula συγκέντρωσε τα περισσότερα από τα λουλούδια για να τα προετοιμάσει για το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου.
 
Image credits: Dominika Cebula

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως