Λουκέτο στη ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου μετά τη θνησιμότητα στο 100%

Αναστέλλεται με απόφαση της 6ης ΥΠΕ η λειτουργία της ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά το σάλο που είχε προκαλέσει το 100% θνησιμότητα στους νοσηλευόμενους στη συγκεκριμένη ΜΕΘ ασθενείς.

Το γεγονός είχε αρχικά προκαλέσει την παραίτηση του διοικητή του, Ανδρέα Τσώλη και από τις 12 Ιουλίου είχε αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση η Ελένη Φιλιπποπούλου, αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου και λειτουργίες που αφορούν σε ασθένειες πέραν του κορονοϊού είχαν ανασταλεί πριν καιρό.

Εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ- Covid της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ Αγρινίου, η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κι έτσι, τα όποια περιστατικά θα πρέπει να μεταφερθούν εκτός νομού, όπως στα Ιωάννινα ή την Πάτρα.

Πηγή: Karvasaras.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως