{ Τελευταία νέα }

«Μ - Macedonia the Great»: Παρουσιάστηκε το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

«Μ - Macedonia the Great»: Παρουσιάστηκε το σήμα για τα προϊόντα της ΜακεδονίαςΜε αυτό το σήμα θα ταξιδεύουν τα Μακεδονικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Το επίσημο σήμα που θα χρησιμοποιείται επισήμως, για τα μακεδονικά προϊόντα παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη,  στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki Summit.

Καλή επιτυχία στο σήμα ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του εμπορικού σήματος, η οποία διεξήχθη παράλληλα με τις εργασίες του «Thessaloniki Summit».

Το σύνθημα του σήματος είναι «The Great Land» και τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε.
Το κεντρικό σύνθημα του σήματος θα είναι «Macedonia the GReat», ενώ θα υπάρχουν και παραλλαγές του ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος: «Great Land», «Great Food», «Great Wine»
Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε της Ισπανίας.
«Ξεκινήσαμε από το μηδέν ένα rebranding και ένα replacement του σήματος που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίαση του νέου σήματος ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, επιλέχθηκε η λέξη Macedonia, το The Great, που δίνει σαφή αναφορά στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο που παραπέμπουν στην χώρα μας.  Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για μία καταιγίδα, όπως τη χαρακτήρισε , προσθέτοντας πως «δεν είχαμε ομπρέλα να προφυλαχτούμε. Εκείνες τις ημέρες συναντήσαμε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη που μας αφουγκράστηκε».
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική πρόταση του ΣΕΒΕ στο κέντρο του σήματος υπήρχε το «μ», ένα ελληνικό γράμμα, το οποίο όμως είναι παγκόσμιο σύμβολο μέσω των μαθηματικών. 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ